12.4 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleNASA vrea să afle ce randamente au fermierii români. Zonele cercetate de...

NASA vrea să afle ce randamente au fermierii români. Zonele cercetate de specialiști

Administrația Aeronautică și Spațială (NASA) a SUA finanțează un proiect de cercetare care vizează utilizarea terenurilor agricole din România în ultimele două decenii. Acesta este derulat împreună cu mai multe universități din România și Statele Unite, scrie puterea.ro.

Proiectul „Institutional Forcings on Agricultural Landscapes in Post- Socialist Europe: Diachronic Hotspot Analysis of CAP Influences on Agricultural Land Use in Romania 2002-2024”, este realizat prin intermediul Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța și va fi derulat împreună cu Universitatea de Stat din Michigan, drept coordonator, Universitatea de Stat South Dakota și Universitatea din București.

Activitățile se vor desfășura pe o perioadă de 3 ani (2023-2026), iar prima fază include cercetări de teren în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița și Constanța, realizate de către o echipă de cadre didactice de la universitățile partenere, în intervalul 24 iunie – 9 iulie 2023.

Pe lângă profesori, vor fi și 10 studenți ai FSNSA de la programele de studii de licență, dar și master, care vor fi implicați direct în activități.

„Analizele de teren vizează aspecte legate de modul de utilizare a terenurilor, atât la nivel de județ, cât mai ales la nivelul unor eșantioane selectate la nivel de comună și mari ferme, pentru a evalua modul în care fermierii români accesează și utilizează fondurile europene, impactul acestora din urmă asupra creșterii productivității culturilor agricole și a fermelor de animale, includerea de noi tehnologii în derularea activităților agricole și dezvoltarea spiritului inovativ în domenii de vârf ale producției agricole”, a precizat universitatea.

Activitățile incluse în program vizează cartări și evaluarea modalităților de utilizare a terenurilor, discuții cu reprezentanții instituțiilor cheie în agricultură, în special cele la nivel județean și regional, chestionarea localnicilor și intervievarea  fermierilor, impactul fondurilor europene, precum și perspectivele de dezvoltare în agricultură.

  • Citește despre ->
  • NASA
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole