18.5 C
București
sâmbătă, 4 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANSVSA: Specialişti din Africa Subsahariană au făcut vizite de studiu la diferite...

ANSVSA: Specialişti din Africa Subsahariană au făcut vizite de studiu la diferite unităţi de panificaţie şi abatorizare

O delegaţie formată din 20 de participanţi din state din Africa Subsahariană, însoţită de specialişti ai ANSVSA, a făcut vizite de studiu la diferite unităţi de panificaţie, abatorizare, procesare carne, procesare lapte şi peşte, a anunţat vineri Autoritatea Naţională Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Conform sursei citate, pe parcursul vizitelor au avut loc discuţii cu privire la organizarea sistemului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din România şi, totodată, au fost abordate aspecte referitoare la legislaţia Uniunii Europene şi cea naţională.

De asemenea, ANSVSA a anunţat încheierea proiectului de cooperare între România şi state din Africa Subsahariană în domeniul siguranţei alimentelor.

„În data de 16 iunie 2023 a avut loc la sediul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) ceremonia de final a Proiectului privind Dezvoltarea Capacităţii de Supraveghere şi Control a Beneficiarilor prin Transfer de Expertiză în Domeniul Sanitar-Veterinar şi al Siguranţei Alimentelor pentru regiunea Africa Subsahariană, desfăşurat în perioada 12-16 iunie 2023 în parteneriat cu Agenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare, aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Externe”.

Conform sursei citate, evenimentul a fost coprezidat de Alexandru Nicolae Bociu, Preşedinte – Secretar de Stat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Andrei NOVAC, Secretar de Stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

„De asemenea, un obiectiv prioritar al delegaţiei statelor africane subsahariene în ceea ce priveşte iniţierea acestui Proiect, l-a reprezentat identificarea concretă a unor oportunităţi de export-import din ţara noastră. În acest sens, au avut loc discuţii susţinute cu privire la dezvoltarea relaţiilor comerciale şi de cooperare în domeniul siguranţei alimentelor, partea română asigurând reprezentanţii africani de întreaga sa disponibilitate şi deschidere către cooperarea economică”, precizează sursa citată.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANSVSA: Amenzi la unităţi din industria alimentară în zonele turistice

Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din...
‹ adv ›

Controale ANSVSA: 101 sancţiuni şi peste 14 tone de produse oprite de la comercializare

Inspectorii sanitari veterinari au efectuat 996 de controale, în intervalul 16 - 29 martie a.c., pentru depistarea unor practici...

ANSVSA: Control și amenzi pentru verificarea trasabilităţii peştelui la 57 de operatori din 22 de judeţe

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 149.400 lei, după o acţiune de verificare a originii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole