28.3 C
București
vineri, 21 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFestivalul Ținutului Vinului - Vin din Prahova

Festivalul Ținutului Vinului – Vin din Prahova

Joi, 25 mai 2023, ministrul Petre Daea, alături de secretarul de stat Ion Găman și de directorul DGPIAC Amelia Rus au participat la deschiderea oficială a Festivalului „Ținutului Vinului – Vin din Prahova”, un eveniment organizat de Consiliul Județean Prahova, Camera de Comerț și Industrie Prahova și Muzeul Județean de Științele Naturii, sub patronajul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul evenimentului, renumite crame prahovene au promovat o gamă variată de vinuri valoroase, pe care vizitatorii au avut ocazia să le deguste și să le savureze.

În discursul său, ministrul Petre Daea a transmis că este nevoie de astfel de acțiuni de mediatizare a produselor pe care le fac românii. Oficialul MADR a declarat că vinul este o platformă de promovare pentru țară, întrucât vinurile poartă emblema României.

„Viticultura este sectorul care s-a dezvoltat cel mai bine în ultimii ani în România și datorită programelor de reconversie. În viticultura României am investit aproximativ un miliard de euro și iată că se vede: plaiuri de vie , cu tehnologie nouă, cu soiuri bine conduse de către viticultori, cu o prelucare foarte bună”, a declarat ministrul Petre Daea.

Evenimentul face parte din seria de acțiuni și evenimente destinate promovării produselor vitivinicole prahovene și dezvoltării domeniului vitivinicol al județului Prahova din cadrul protocolului încheiat între Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Camera de Comerț și Industrie Prahova.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Instalarea tinerilor fermieri: MADR prezintă clarificări privind sprijinul pentru beneficiari

Având în vedere informațiile eronate transmise în spațiul public...
‹ adv ›

MADR: Plăţi de peste 97 mln de lei pentru Campania 2023, în perioada 12 – 14 iunie

Plăţile efectuate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru anul de cerere 2023 au depăşit 97,13 milioane...

Vinurile românești, promovate la TIFF: 2.000 de sticle de vin de la trei producători locali vor fi degustate în cadrul evenimentului

Peste 2.000 de sticle de vin, provenite de la mai mulți producători locali, vor fi degustate în cadrul Transylvania...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole