20 C
București
marți, 9 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleVIDEO. Director producţie fermă avicolă: La creşterea puilor în sistem intensiv tehnologia...

VIDEO. Director producţie fermă avicolă: La creşterea puilor în sistem intensiv tehnologia înseamnă totul

Creșterea puilor de găină a fost și, cel mai probabil, va fi multă vreme o activitate populară în rândul fermierilor din România și nu numai.

Îngrijirea puilor, în special în primele săptămâni de viață, joacă un rol esențial în dezvoltarea lor ulterioară. Pentru ca aceștia să fie sănătoși, să dea ouă multe și carne gustoasă, este important să fie hrăniți cu furaje de calitate, să fie adăpostiți în cele mai bune condiții (departe de frig și de umezeală), dar și să li se facă vaccin și tratamente pentru a fi protejați împotriva bolilor.

„Pentru avicultorii care cresc pui de carne în sistem intensiv, tehnologia înseamnă totul. În sensul în care controlăm de la furajul, apa care intră în hală, până la temperatură, umiditate, nivelul curenţilor de aer pe care îi avem la nivelul puiului, absolut tot se controlează, iar noi punem mare accent pe biosecuritate, astfel încât să evităm pătrunderea agenţilor patogeni în fermă”, ne-a declarat Sergiu Pană, directorul de producţie la Ferma avicolă Prudeni (jud. Vâlcea) parte a holdingului agro-zootehnic Carmistin.

Ouălele bio sunt produse în ferme speciale în care găinile ouătoare „beneficiază de spaţiu verde extins, de circa 4 metri pe cap de pasăre hrana este bio, de foarte bună calitate”, după cum a precizat Daniela Trandafirescu, director operaţional al fermei de găini ouătoare din Leleasca (jud. Olt) parte a grupului Carmistin.

Puii de carne şi găinile ouătoare sunt hrăniţi cu furaje vegetale ce sunt produse în fabrica de nutreţuri combinate a grupului Carmistin amplasată în oraşul Băbeni (jud. Vâlcea), care potrivit lui Marius Bărbulescu, director director linie agricultură și furaje a grupului, poate depozita 80.000 de tone de cereale, asigurând astfel hrana necesară fermelor zootehnice ale grupului pentru un an de zile.

Agricultorul Alin Ancuţa a declarat:

“Toată producţia de pe cele 2.200 de hectare, pe care le exploatez în momentul de faţă toată merge către FNC de la Băbeni. Am ales asta întrucât am siguranţa unui preţ bun, am siguranţa încasării preţului, m-a ajutat foarte mult şi din punct de vedere logistic”.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Cu ce hrănim puii de o zi și cum îi îngrijim la început

Fiecare crescător de păsări începător care a hotărât să-și...
‹ adv ›

Rațe Alergătoare Indiene – imagini, avantaje, întreținere

Rasa de rațe Alergătoare Indiene este una dintre cele mai ușor de recunoscut și a fost întotdeauna populară datorită...

Rasa de gaini Sebright Auriu și Argintiu pitic – întreținere

Rasa de gaini Sebright este una dintre cele mai distinctive și apreciate rase de găini ornamentale din lume. Sebright...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole