Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea” SA intenţionează să investească pe termen mediu şi lung în jur de 10 milioane de euro pentru achiziţionarea unui abator de sacrificare a animalelor, a unei fabrici de procesare legume dar şi pentru un magazin concept al Casei Unirea.
Aceasta a precizat că suma preconizată pentru aceste investiţii nu va depăşi 10 milioane de euro şi va fi alocată din veniturile proprii, dar nu exclude posibilitatea de a atrage şi fonduri europene.
Casa Unirea a încheiat anul 2022 cu un profit brut de 2,133 milioane de lei, iar pentru 2023, potrivit Ordinului privind bugetul de venituri şi cheltuieli publicat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), acesta este estimat la 717.000 lei.
‹ adv ›
Casa Unirea mizează pe venituri de 19,14 milioane de lei în 2023, cu 413% mai mult faţă de anul trecut, când a raportat 4,631 milioane de lei.
În ceea ce priveşte proiectul de achiziţii legume şi fructe de la producătorii agricoli înscrişi în cooperative în vederea livrării producţiei către marile lanţuri de magazine, Mariana Cotoi a menţionat că societatea a avut o întâlnire la MADR cu reprezentanţii a opt cooperative din cinci judeţe, respectiv din Olt, Dolj, Teleorman, Vâlcea şi Galaţi, dar vor urma întâlniri şi cu celelalte cooperative din alte zone ale ţării.
Nu în ultimul rând, directorul general al societăţii a precizat vor fi extinse grupele de produse, dar numai după ce se va întări şi echipa Casei care are în prezent doar 4 angajaţi.
Până în prezent, Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a semnat contracte de livrare cu aproape toţi marii retaileri prezenţi pe piaţa românească, mai puţin cu Auchan, Mega Image şi Lidl, iar din partea a doua a anului vor încep livrările şi pe platformele Bringo şi e-Mag.
Casa Unirea a livrat anul trecut peste 200 de tone de legume şi fructe proaspete în reţelele mari retaileri din România şi peste 20.000 de conserve până la finele anului trecut, deşi activitatea societăţii a fost reluată abia în octombrie 2022.
Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea SA este o societate naţională înfiinţată în 2018, în primul mandat al ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu scopul de a valorifica producţia agricolă naţională.
Obiectivul acesteia era de a deschide un lanţ de 60 de magazine cu produse româneşti provenite de la mici producători. Doar două magazine au fost deschise, unul în Bucureşti şi altul în Sibiu, până când proiectul a fost sistat, respectiv în noiembrie 2019, în mandatul ministrului Adrian Oros.
Lipsa de profesionalism, poza cu semicarcasele de vita care insoteste prezentarea este o gluma proasta…( vita circula pe conveior agatata in carlige dar in sferturi compensate nu in semicarcasa ca porcul,deoarece este fiarte aproape de paviment si nici un medic veterinar cu scoala nu din cei facuti la IDD nu ar autoriza acest risc de infestare, asta pe de o parte ,iar pe de alta parte benzile din transarea oe piese anatomice mari nu pot fi aprovizionate ritmic si nici in conditii de securitate sau tehnologic pentru ca in toata lumea vita circula in sferturi pe conveior sa poata fi manipulate si sa vina pulpele compensate intai apoi spetele compensate) Nu puteti cumpara un abator pentru ca a ti cheltuii de doua ori mai mult amenajandul la normele actuale decat daca a ti face unul nou. Sunt ing. INDUSTRIE ALIMENTARA FOST SEF SECTIE TRANSARE LA ABATOR ,daca vreti sa discutam sa va consiliez sa nu mai publicati asemenea idei necoapte si pize neprofesionale in acest domeniu va stau la dispizitie,nemaivorbind despre locul sau regiunea unde un abator specializat pe anumite animale trebuie ales tinand cont de o gramada de factori ( mat. Prima, transport prod finit spre export sau spre valirifucare sau spre congelatoare ) si acel abator trebuie facut cu flux de circulatie , cu conditii de epurare a apelor uzate cu padocuri de parcare si carantina si multe alte zeci de conditii ca sa poata indeplinii scopul investitiei, vorbiti de milioane dar cine va ajuta sa nu i ingropati in cine stie ce vechitura de locatie ..total nepotrivita pentru intentiile usor nefondate despre care vorbiti???????
Lipsa de profesionalism, poza cu semicarcasele de vita care insoteste prezentarea este o gluma proasta…( vita circula pe conveior agatata in carlige dar in sferturi compensate nu in semicarcasa ca porcul,deoarece este fiarte aproape de paviment si nici un medic veterinar cu scoala nu din cei facuti la IDD nu ar autoriza acest risc de infestare, asta pe de o parte ,iar pe de alta parte benzile din transarea oe piese anatomice mari nu pot fi aprovizionate ritmic si nici in conditii de securitate sau tehnologic pentru ca in toata lumea vita circula in sferturi pe conveior sa poata fi manipulate si sa vina pulpele compensate intai apoi spetele compensate) Nu puteti cumpara un abator pentru ca a ti cheltuii de doua ori mai mult amenajandul la normele actuale decat daca a ti face unul nou. Sunt ing. INDUSTRIE ALIMENTARA FOST SEF SECTIE TRANSARE LA ABATOR ,daca vreti sa discutam sa va consiliez sa nu mai publicati asemenea idei necoapte si pize neprofesionale in acest domeniu va stau la dispizitie,nemaivorbind despre locul sau regiunea unde un abator specializat pe anumite animale trebuie ales tinand cont de o gramada de factori ( mat. Prima, transport prod finit spre export sau spre valirifucare sau spre congelatoare ) si acel abator trebuie facut cu flux de circulatie , cu conditii de epurare a apelor uzate cu padocuri de parcare si carantina si multe alte zeci de conditii ca sa poata indeplinii scopul investitiei, vorbiti de milioane dar cine va ajuta sa nu i ingropati in cine stie ce vechitura de locatie ..total nepotrivita pentru intentiile usor nefondate despre care vorbiti???????