18.8 C
București
luni, 29 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCasa Unirea vrea să construiască primul depozit de legume – fructe în...

Casa Unirea vrea să construiască primul depozit de legume – fructe în Mehedinți

Primul depozit de legume – fructe pe care Casa de Comerț Unirea are în plan să îl construiască ar putea să fie în Mehedinți. Investiția pentru construirea depozitului se va realiza printr-un parteneriat public-privat, între Consiliul Județean Mehedinți și Casa Unirea, după cum au anunțat autoritățile locale, scrie puterea.ro.

Investiția pentru construirea depozitului se va realiza printr-un parteneriat public-privat, între Consiliul Județean Mehedinți și Casa Unirea, după cum au anunțat autoritățile locale.

Miercuri, a avut loc la Consiliul Județean Mehedinți întâlnire la care au fost prezenți președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, directorul general al Casei Române de Comerț Agroalimentar – Unirea, Mariana Cotoi, primarii comunelor din zona de sud a județului Mehedinți și producătorii de fructe și legume din această zonă, cu scopul de a înființa un depozit de legume și fructe pentru valorificarea superioară a resurselor și producției agricole județene.

Au mai participat directorul general adjunct al AFIR, Dorel Stăicuț, parlamentarii Liviu Mazilu și Alin Chirilă și vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru.

„Am venit cu inițiativa înființării unei astfel de unități în județul Mehedinți pentru că avem producție de produse autohtone, iar producătorii trebuie sprijiniți pentru valorificarea lor, astfel încât aceste produse sănătoase să ajungă, prin rețeaua organizată, la cetățenii români din județ și din țară.

Practic, producătorii duc legumele și fructele la acest depozit, sunt plătiți, iar de aici, produsele ajung în magazine, cămine, unități de alimentație publică sau hipermarket-uri….Ne propunem să construim depozitul în zona de sud, dar el va deservi întregul județ”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

În întreaga țară se vor înființa 16 astfel de unități, a mai precizat prefectul.

‹ adv ›

1 COMENTARIU

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Casa de Comerţ Unirea intenţionează să achiziţionze un abator pentru sacrificarea animalelor şi o fabrică de procesare legume

Societatea Naţională „Casa Română de Comerţ Agroalimentar Unirea” SA intenţionează...
‹ adv ›

Casa de Comerţ Agroalimentar „Unirea” a livrat peste 150 de tone de legume și fructe după o lună și jumătate de la reluarea activității

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a livrat peste 150 de tone de legume şi fructe proaspete în reţelele a...

Casa de Comerţ „Unirea” îşi propune să elimine cât mai mulţi intermediari din lanţul de aprovizionare

Casa de Comerţ „Unirea” trebuie să fie un instrument care să integreze verigile de producţie cu consumatorul final şi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole