25.4 C
București
marți, 21 mai, 2024

-

HomepageAdvRecomandări de fertilizare a culturilor de cartof și rapiță cu îngrăşământul foliar...

Recomandări de fertilizare a culturilor de cartof și rapiță cu îngrăşământul foliar Agroleaf Power

Fertilizarea foliară aplicată în etapa corectă a vegetației este cel mai rapid și eficient mod de a asigura nutrienții care sunt ușor de asimilat de către plantă.

Utilizarea îngrășământului foliar Agroleaf Power în fazele corespunzătoare de dezvoltare elimină efectele negative ale lipsei de macro- și microelemente.

Pentru îmbunătățirea stării nutriționale a culturilor, este necesar să utilizați produse adecvate specifice pentru cultura respectivă. Pentru a avea parte de cele mai bune rezultate în cazul culturilor de rapiță și cartof, citiți cu atenție informațiile și recomandările furnizate de ICL.

Rapiță

Solul

Cultura preferă solurile cu textură medie, dar se obțin rezultate pe o gamă largă de texturi de sol, cum ar fi solul argilos, dar trebuie evitate solurile nisipoase. pH-ul optim este de 5,7-7,0. Rapița are nevoie de soluri bine drenate și nu tolerează bălțile.

Temperatura

Semințele de rapiță se dezvoltă cel mai bine la temperaturi cuprinse între 3-25°C, în timp ce temperatura optimă de creștere și producție este de 21°C. În timpul ciclului său de viață, planta poate fi expusă la temperaturi extreme sub zero grade Celsius în timpul iernii (în cazul soiurilor de toamnă) și la peste 30 ° C în timpul verii.

Planta este deosebit de sensibilă la temperaturile ridicate de 27-30 ° C în timpul înfloririi.

Nutriția

Semințele de rapiță au o nevoie mare de nutrienți în timpul perioadei de creștere. Acestea sunt mari consumatoare de bor. Cantitatea de bor absorbită de plantele de rapiță în timpul perioadei de vegetație variază de la 300 la 500 g/ha, în funcție de gradul de dezvoltare a aparatului foliar.

Disponibilitatea borului pentru plante este limitată de secetă, de valorile ridicate ale pH-ului și în perioada de după aplicare. Are nevoie de două ori mai mult sulf decât grâul, de 25% mai mult azot și de aceeași cantitate de fosfor și potasiu.

Fertilizare foliară

Cartof

Solul

Cultura de cartofi este cultivată într-o gamă largă de soluri, de la nisipoase la argiloase, și are performanțe mai bune în soluri cu pH între 5,5 și 6,7. Pe solurile cu valori ridicate ale pH-ului (peste 7,5) în principal fosfor, însă și unii micronutrienți, pot apărea deficite.

În condiții de pH ridicat, cartofii sunt, de asemenea, susceptibili la infecția bacteriană cu crustă cauzată de Streptomyces spp. Condițiile optime pentru dezvoltarea rădăcinilor și inițierea tuberculilor sunt solurile bine drenate, aerisite, cu temperaturi cuprinse între 15°C și 20°C.

Temperatură

Creșterea vegetației are loc atunci când temperatura aerului este cuprinsă între 7  ̊C – 35  ̊C, dar condițiile optime de creștere sunt cuprinse între 20  ̊C – 27  ̊C. Zilele scurte vor ajuta la inițierea tuberculilor, în timp ce zilele mai lungi o vor întârzia.

Program de fertilizare

Se pot utiliza diferite metode pentru fertilizarea culturilor de cartofi. Cea mai frecventă metodă include îngrășămintele granulare aplicate fie prin semănare prin împrăștiere, fie pe rând.

În aplicarea pe rând, se recomandă aplicarea îngrășământului la o distanță de 5-10 cm de semințe, pentru a proteja sistemul radicular tânăr împotriva stresului cauzat de nivelurile ridicate ale CE care pot apărea.

Un sistem de irigare prin picurare este adesea utilizat, iar nutrienții pot fi aplicați eficient în funcție de nevoile culturii în fiecare etapă. De asemenea, fertirigarea poate fi utilizată cu succes cu aspersoare și sisteme suspendate.

Alimentația foliară este, de asemenea, utilizată pe scară largă în fertilizarea culturilor de cartofi datorită posibilei combinații cu aplicațiile produselor de protecție a culturilor.

Îngrășămintele foliare pot stimula plantele într-o anumită etapă, le pot face mai rezistente la diverși factori (de exemplu, secetă, temperaturi ridicate, soluri reci, boli și deficiențe).

Fertilizare foliară

Producţie mai mare şi calitate superioară a recoltei? Se poate: cu îngrășămintele ICL!

Pentru mai multe detalii:

ICL Specialty Fertilizers
ICL Specialty Fertilizershttps://icl-sf.com/ro
ICL Specialty Fertilizers este un producător specializat de îngrăşăminte, lider la nivel global.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CFRO: Au început înscrierile în programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, Ediția 2024-2025

Clubul Fermierilor Români anunță că în prezent există o Comunitate...

Soluții avansate pentru optimizarea sănătății și productivității viței-de-vie

Țările europene sunt recunoscute pentru producția de vinuri pe scară largă de secole, deoarece băuturile fac parte integrantă din...

Alpha Bank România a afişat un profit net de 16 mln de euro, după primul trimestru al acestui an

Alpha Bank Romania (ABR) a afişat un profit net de 16 milioane de euro, după primul trimestru al acestui...

Patria Bank a raportat o creştere cu 171% a profitului net în primul trimestru, la 8 milioane de lei

Patria Bank a înregistrat, în primul trimestru, un profit net de 8 milioane lei, în creştere cu 171% faţă...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole