14.7 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAcordul privind cerealele: Kievul respinge apelul Turciei ca Ucraina să-şi modifice poziţia

Acordul privind cerealele: Kievul respinge apelul Turciei ca Ucraina să-şi modifice poziţia

O oficialitate ucraineană de rang înalt a respins marţi sugestia Turcia ca Ucraina să-şi atenueze poziţia faţă de relansarea acordului privind transportul de cereale pe Marea Neagră, afirmând că Kievul nu va susţine o relaxare a sancţiunilor contra Moscovei sau o politică „împăciuitoare”, transmite Reuters.

„Să fim realişti şi să renunţam la a discuta despre opţiuni inexistente, încurajând mult mai puţin Rusia să comită alte crime”, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak pentru agenţia de presă britanică.

El a adăugat că Rusia este „extrem de interesată” de distrugerea porturilor maritime şi infrastructurii pentru transportul de cereale ucrainene.

Demnitarul ucrainean a explicat că Rusia nu are nevoie de un acord privind transportul de cereale şi că Moscova este interesată să deconecteze Ucraina de pe piaţa mondială a cerealelor.

„Să fim clari, categoric noi nu vom urma „politica calmării agresorului” şi a indulgenţei în programul ridicării sancţiunilor”, a accentuat Podoliak.

După discuţiile avute luni la Soci cu omologul său rus Vladimir Putin, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că în viitorul apropiat va fi posibilă revitalizarea acordului privind cerealele. Rusia a părăsit acordul în luna iulie, reclamând faptul că propriile exporturi de cereale şi îngrăşăminte întâmpină obstacole.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Spike Brokers a anunțat că exporturile agricole ale Ucrainei ar urma să scadă cu 20% în martie 

Exporturile agricole ale Ucrainei pe cale maritimă ar urma...
‹ adv ›

Ucraina: Valoarea exporturilor a scăzut la 35,8 miliarde dolari, cel mai redus nivel din ultimul deceniu

Valoarea exporturilor Ucrainei a scăzut cu 18,7% în 2023, comparativ cu 2022, totalizând 35,8 miliarde de dolari, cel mai...

Guvernul a prelungit măsurile pentru implementarea sistemului de autorizare la export al Ucrainei pentru produsele agricole

În Ședința de Guvern din 28 decembrie 2023 a fost aprobată Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole