29.2 C
București
luni, 15 aprilie, 2024

-

HomepageAdvStudiu Marsh: oportunitățile de creștere la nivel global depășesc riscurile geopolitice și...

Studiu Marsh: oportunitățile de creștere la nivel global depășesc riscurile geopolitice și economice ridicate

Marsh, liderul global în brokerajul de asigurări și consultanță de risc a publicat Political Risk Report 2023. Studiul prezintă principalele schimbări și tendințe din peisajul politic și economic global, care vor influența activitatea organizațiilor și investitorilor în următoarele 12 luni.

Raportul, publicat de Marsh Specialty, identifică patru domenii în care riscul în creștere amenință mediul global de comerț, securitate și investiții până în 2023: instabilitatea politică persistentă; recesiune aeconomică; competiția pentru resurse strategice; și diversificarea lanțurilor de aprovizionare.

Raportul evidențiază, de asemenea, că există factori semnificativi de creștere economică globală, care, dacă sunt gestionați corespunzător, prezintă oportunități care depășesc aceste riscuri.

Potrivit raportului, există posibilitatea ca mediul politic și economic global să își mențină fragilitatea pe tot parcursul anului 2023, deoarece o serie de factori acționează în mod concertat pentru a amplifica impactul riscurilor globale.

De exemplu, instabilitatea politică persistentă, mai ales atunci când este agravată de impactul inflației, amenință mediul economic și investițional și, în unele cazuri, structura socială a piețelor emergente.

Global Risks Report 2023, elaborat de World Economic Forum, în colaborare cu Marsh McLennan și ale instituții, definește ca „policrize” aceste riscuri globale interconectate, observând că astfel de presiuni au reorientat prioritățile țărilor către subiecte interne.

Political Risk Report identifică această orientare spre temele interne din perspectiva securității economice, care vine adesea în detrimentul comerțului liber, ca fiind o altă schimbare majoră care amenință comerțul, securitatea și investițiile la nivel mondial și avertizează că deciziile luate de principalele puteri economice în diverse situații – de la îngrășăminte și microcipuri la tranziția energetică – vor continua să aibă efecte globale.

Cu toate acestea, în pofida contextului marcat de un nivel ridicat al riscurilor, există semne clare că nivelul perceput de risc depășește nivelul real de risc și că cel puțin patru factori importanți de creștere economică la nivel mondial ar putea stimula redresarea economică și îmbunătăți securitatea.

Potrivit raportului, blocajul investițiilor în infrastructură indică o creștere a activității și a expansiunii viitoare la nivel global, în timp ce presiunea de a atinge obiectivele de tranziție către emisii zero pentru 2030, va impune o serie de activități și de investiții inovatoare.

Nevoia de a diversifica lanțurile de aprovizionare pentru imbunătățirea securității sectorului alimentar și energetic va continua să atragă oportunități de investiții, la fel ca și creșterea substanțială a fondurilor guvernamentale pentru apărare, la nivel mondial, pentru a sprijini aliații, a contracara amenințările și a accelera modernizarea în domeniu.

„Deși poate fi provocator, există multe oportunități de dezvoltare pentru companii și investitori, în contextul actual de risc geopolitic și economic ridicat„, a declarat Nick Robson, Global Head of Credit Specialties, Marsh Specialty.

Dacă riscurile sunt identificate, gestionate și atenuate în mod eficient, perspectivele de creștere pe termen scurt, mediu și lung depășesc frecvent riscurile generate de volatilitatea pe termen scurt.”

Despre Marsh

Marsh este lider global în brokeraj de asigurări și consultanță de risc. Cei peste 45.000 de colegi acordă consultanță companiilor și clienților persoane fizice din 130 de țări prin intermediul soluțiilor de diminuare a riscurilor fundamentate pe analiza datelor.

Marsh este o companie Marsh McLennan (NYSE: MMC), cea mai importantă companie globală de servicii profesioniste de consultanță în risc, strategie și resurse umane. Cu venituri anuale de aproape 20 miliarde USD, Marsh McLennan sprijină clienții să evolueze în contextul dinamic și complex prin intermediul a patru companii, fiecare dintre ele lider pe segmentul în care activează: Marsh, Guy Carpenter, Mercer și Oliver Wyman.

Marsh
Marshhttps://www.marsh.com/ro
Marsh este lider global în brokeraj de asigurări și consultanță de risc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Liderul pieței de carne de pui din România – premiat pentru Inovare în Sustenabilitate

Proiectul „De la bob la furculiță și „înapoi”, dezvoltat...

BERD a revenit pe profit în 2023 cu un rezultat net pozitiv de 2,1 miliarde de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a raportat miercuri un profit net de 2,1 miliarde de euro pentru...

Norofert anunță semnarea primului contract de distribuție pentru 3 state din SUA 

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la...

Sorin Maslo: „Cricova a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istoria întreprinderii. Venim cu lansări inedite în acest an”

Combinatul de Vinuri „Cricova” din Republica Moldova a înregistrat o creștere impresionantă în 2023. Într-un efort de a consolida...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole