22.8 C
București
miercuri, 19 iunie, 2024

-

HomepageAdvVariant Irrigation lansează prima fabrică din România pentru producția echipamentelor de irigare

Variant Irrigation lansează prima fabrică din România pentru producția echipamentelor de irigare

Unul dintre cei mai mari producători de sisteme de irigare din Europa de Est, Variant Irrigation, inaugurează prima fabrică din România pentru producția echipamentelor de irigare. 

Astfel, în municipiul Târgu Jiu se va deschide în martie 2023,  prima fabrică de producție de echipamente de irigare din țară. Întreprinderea va funcționa într-un mod de testare, fiind planificat să atingă capacitatea maximă în următoarele 2-3 luni.

Principalul inițiator și investitor în construcția centralei a fost Variant Agro Ltd, care vinde sisteme de irigare Variant Irrigation fermierilor români din 2019.

Este de așteptat ca noua fabrică să furnizeze echipamente de irigare tuturor țărilor europene. Oportunitatea construirii unei fabrici în România este argumentată prin potențialul agricol ridicat al țării, precum și o locație convenabilă din punct de vedere logistic.

Lansarea producției de echipamente de irigare a fost realizată în 2016. Producția companiei este certificată conform standardelor ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ceea ce garantează cea mai înaltă calitate a produselor. Produsele companiei sunt marcate cu marca CE.

Potrivit fondatorului Variant Irrigation, Denis Shufani, abia în 2020 geografia aprovizionării sistemelor de irigare s-a extins în Moldova, Ungaria, Estonia și Cehia. De aceea a devenit necesară construirea unei alte fabrici.

Co-fondatorul Variant Agro, Codruț Marius Semănaru, a menționat că:

Datorită cooperării strânse cu fermierii români, a seriozității acestora ca parteneri și a prezenței unui dealer exclusiv Titan Machinery, alegerea unui loc pentru o nouă fabrică a fost evidentă. De aceea, în municipiul Târgu Jiu pe o suprafață de 8000 de metri pătrați, este amplasată o nouă fabrică, unde este planificată producția de sisteme de irigare Variant Irrigation”.

Irakli Imnadze, director comercial al Variant Agro, a dezvăluit secretul popularității echipamentelor Variant Irrigation:

Experiența noastră și producția tehnologică, certificată, ne permit să implementăm soluții unice pentru nevoile individuale ale fiecărui client”.

Fermierii autohtoni au preferat mașinile echipate cu sistem de navigație GPS, care asigură controlul de la distanță al utilajelor prin intermediul unui computer și al unui smartphone.

Prin urmare, cooperarea cu Variant Irrigation oferă întotdeauna cea mai înaltă calitate a serviciilor, abordare individuală și standarde constant înalte ale echipamentelor furnizate.

Stacheta înalt stabilită de producătorul de echipamente va fi susținută și de dealerul exclusiv din România – Titan Machinery, care asigură o gamă de lucrări de instalare și întreținere a sistemelor de irigare.

În ultimii ani, Variant Irrigation a finalizat peste 500 de proiecte în Europa.

Brand-ul este prezent din 2019 pe piața din România, când a fost deschisă o reprezentanță în țară – Variant Agro Ltd. Apoi, în 2020, primul sistem de irigare tip pivot a fost livrat în comuna Sascut și instalat într-un lan de porumb. În același an, compania a instalat încă doi pivoți de 800 m, cei mai lungi din regiune.

Variant Irrigation face parte din Variant Group, care este prezent pe piața europeană din 1991. De mai bine de 30 de ani, compania de familie a devenit un holding recunoscut la nivel mondial. Cele 12 companii care alcătuiesc grupul își reprezintă produsele în peste 65 de țări din întreaga lume.

Adv
Adv
Advertoriale și comunicate de la cele mai importante companii și organizații din agrobusiness-ul românesc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi modernizare pe platforma Petrobrazi

OMV Petrom lansează un amplu program de investiţii şi...

Grup Şerban Holding a raportat un profit net de 4,5 mil. lei în primele trei luni din 2024

Grup Şerban Holding (simbol bursier GSH), cel mai mare business antreprenorial din agricultură listat la Bursa de Valori Bucureşti,...

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Într-o lume în care tehnologia evoluează rapid, Bayer lansează AgroBayer, o platformă digitală inovatoare, concepută pentru a răspunde nevoilor...

Compania FirstFarms A/S a lansat un amplu sistem de irigații în România ce acoperă 1.300 ha

Danezii de la FirstFarms A/S, cu exploatații de 6.400 de hectare de teren în România, au dat în folosință...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole