23.7 C
București
miercuri, 22 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANM: Coduri galbene de viscol în nordul Carpaţilor Orientali şi în Transilvania,...

ANM: Coduri galbene de viscol în nordul Carpaţilor Orientali şi în Transilvania, la altitudini de peste 1.700 metri

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului şi viscol valabilă pe parcursul zilei de joi în nordul Carpaţilor Orientali, respectiv un Cod galben de viscol în Transilvania, la altitudini de peste 1.700 metri, până vineri la prânz.

Conform prognozei de specialitate, joi, între orele 2:00 – 14:00, în Carpaţii Orientali şi local în Munţii Apuseni, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60 – 80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă rafalele vor depăşi 100 – 120 km/h. De asemenea, în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

În acelaşi timp, vântul se va intensifica temporar în nordul Crişanei şi în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55 – 60 km/h.

Al doilea Cod galben de intensificări ale vântului şi viscol va fi în vigoare în intervalul 5 ianuarie, ora 14:00 – 6 ianuarie, ora 12:00, la munte, unde vântul va avea intensificări cu viteze de 70 – 90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1.700 de metri), rafalele vor depăşi 100 – 120 km/h şi temporar va ninge viscolit.

Local, în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, în timp ce intensificări ale vântului, cu viteze de 45 – 55 km/h, se vor semnala local şi în restul teritoriului.

Pentru zona Bucureşti, în perioada 5 ianuarie, ora 2:00 – 6 ianuarie, ora 12:00, vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar în noaptea de miercuri spre joi (4/5
ianuarie) probabilitatea de formare a ceţei va fi ridicată. Vântul se va intensifica temporar pe parcursul zilei de joi (5 ianuarie) cu viteze la rafală de 40 – 45 km/h.

În Capitală, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar în timpul dimineţilor se vor înregistra valori termice de 3 până la 6 grade.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Seceta pedologică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza agrometeorologică...
‹ adv ›

AgroMeteo: Aprovizionarea cu apă a solului în cultura de porumb, în limite satisfăcătoare pe aproape întreg teritoriul agricol

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza agrometeorologice pentru perioada 16 - 22 mai. Aprovizionarea cu apă a...

AgroMeteo: Ritmurile de vegetaţie ale culturilor agricole vor evolua normal în aproape toată ţara

Seceta pedologică moderată şi puternică în cultura grâului de toamnă se menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole