20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCOP27: Fundaţia Gates donează 1,4 miliarde de dolari micilor fermieri din Africa...

COP27: Fundaţia Gates donează 1,4 miliarde de dolari micilor fermieri din Africa şi Asia

Micii fermieri din Africa şi Asia vor beneficia de o donaţie de 1,4 miliarde de dolari din partea fundaţiei Bill & Melinda Gates, în ideea de a-i ajuta să se adapteze la schimburile climatice, transmite AFP.

Angajamentul oferit de Bill & Melinda Gates Foundation, anunţat la reuniunea pentru climă COP27, din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, va permite micilor fermieri din Africa sub-Sahariană şi Asia de Sud să reziste mai bine la secetele, caniculele şi inundaţiile extreme care au fost agravate de schimbările climatice.

Fundaţia a precizat că sumele deblocate ar urma să încurajeze noile tehnologii, să susţină femeile fermier şi să favorizeze inovaţiile în gestionarea şeptelului.

‹ adv ›

Peste două milioane de persoane depind de micile ferme pentru alimente şi venituri, dar cu toate acestea mai puţin de 2% din finanţarea care are legătură cu clima şi care este acordată la nivel global este direcţionată spre a ajuta micii fermieri să se adapteze la schimbările climatice, a precizat Bill & Melinda Gates Foundation.

„Este nevoie de mai multă finanţare pentru a ne asigura că inovaţiile agricole şi tehnologice sunt accesibile comunităţilor vulnerabile pentru a le ajuta să se adapteze la schimbările climatice”, a declarat Bill Gates, co-preşedintele fundaţiei care îi poartă numele.

De asemenea, femeile sunt responsabile pentru 43% din forţa de muncă din agricultură în ţările în curs de dezvoltare, dar au un acces mult mai redus la finanţare, drepturi în justiţie şi educaţie decât bărbaţii ca urmare a inegalităţii de gen.

„Femeile din zona rurală a Africii sunt coloana vertebrală a sistemelor alimentare din ţările lor, dar, cu toate acestea, nu au avut niciodată acces egal la resursele de care au nevoie pentru a-şi atinge potenţialul deplin”, a declarat Melinda French Gates.

Circa 40.000 de participanţi din aproape 200 de ţări sunt aşteptaţi la summitul COP27 din Egipt, unde, în perioada 6 – 18 noiembrie, vor fi discutate timp de două săptămâni măsuri de reducere a încălzirii globale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat, fiind primul ca suprafaţa agricolă, cu 693.034 hectare,...

Prahova: Agricultorii spun că situaţia grâului e critică din cauza secetei şi cer desfiinţarea sistemului antigrindină

Agricultorii din judeţul Prahova spun că, la această oră, situaţia culturilor de grâu este critică pe fondul secetei şi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole