23.1 C
București
vineri, 21 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCOP27: Fundaţia Gates donează 1,4 miliarde de dolari micilor fermieri din Africa...

COP27: Fundaţia Gates donează 1,4 miliarde de dolari micilor fermieri din Africa şi Asia

Micii fermieri din Africa şi Asia vor beneficia de o donaţie de 1,4 miliarde de dolari din partea fundaţiei Bill & Melinda Gates, în ideea de a-i ajuta să se adapteze la schimburile climatice, transmite AFP.

Angajamentul oferit de Bill & Melinda Gates Foundation, anunţat la reuniunea pentru climă COP27, din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, va permite micilor fermieri din Africa sub-Sahariană şi Asia de Sud să reziste mai bine la secetele, caniculele şi inundaţiile extreme care au fost agravate de schimbările climatice.

Fundaţia a precizat că sumele deblocate ar urma să încurajeze noile tehnologii, să susţină femeile fermier şi să favorizeze inovaţiile în gestionarea şeptelului.

Peste două milioane de persoane depind de micile ferme pentru alimente şi venituri, dar cu toate acestea mai puţin de 2% din finanţarea care are legătură cu clima şi care este acordată la nivel global este direcţionată spre a ajuta micii fermieri să se adapteze la schimbările climatice, a precizat Bill & Melinda Gates Foundation.

„Este nevoie de mai multă finanţare pentru a ne asigura că inovaţiile agricole şi tehnologice sunt accesibile comunităţilor vulnerabile pentru a le ajuta să se adapteze la schimbările climatice”, a declarat Bill Gates, co-preşedintele fundaţiei care îi poartă numele.

De asemenea, femeile sunt responsabile pentru 43% din forţa de muncă din agricultură în ţările în curs de dezvoltare, dar au un acces mult mai redus la finanţare, drepturi în justiţie şi educaţie decât bărbaţii ca urmare a inegalităţii de gen.

„Femeile din zona rurală a Africii sunt coloana vertebrală a sistemelor alimentare din ţările lor, dar, cu toate acestea, nu au avut niciodată acces egal la resursele de care au nevoie pentru a-şi atinge potenţialul deplin”, a declarat Melinda French Gates.

Circa 40.000 de participanţi din aproape 200 de ţări sunt aşteptaţi la summitul COP27 din Egipt, unde, în perioada 6 – 18 noiembrie, vor fi discutate timp de două săptămâni măsuri de reducere a încălzirii globale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat, fiind primul ca suprafaţa agricolă, cu 693.034 hectare,...

Prahova: Agricultorii spun că situaţia grâului e critică din cauza secetei şi cer desfiinţarea sistemului antigrindină

Agricultorii din judeţul Prahova spun că, la această oră, situaţia culturilor de grâu este critică pe fondul secetei şi...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole