15.4 C
București
joi, 30 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomânia, printre ţările UE cu cea mai puternică scădere a vânzărilor de...

România, printre ţările UE cu cea mai puternică scădere a vânzărilor de pesticide între 2011 şi 2020

Volumul total al pesticidelor vândute în 16 state membre ale Uniunii Europene, pentru care există date disponibile, a scăzut cu 7,3% între anii 2011 şi 2020, însă cele mai puternice scăderi s-au înregistrat în Cehia (minus 38%), urmată de Portugalia, Danemarca şi România, toate cu o scădere de cel puţin 20%, arată datele publicate luni de Eurostat.

În schimb, vânzările de pesticide în 2020 comparativ cu 2011 au fost semnificativ mai mari în Letonia (77%) şi Austria (61%).

Un grup de patru state membre UE (Germania, Spania, Franţa şi Italia), care sunt şi principalii producători agricoli ai UE, au fost responsabile pentru aproximativ două treimi din volumul total al vânzărilor de pesticide în UE, în fiecare an din perioada cuprinsă între 2011 şi 2020.

În total, o cantitate de 346.000 de tone de pesticide a fost vândută în 2020 în Uniunea Europeană. Pe categorii de pesticide, cel mai mare volum de vânzări a fost înregistrat în cazul „fungicide şi bactericide” (43% din total), urmate de „ierbicide şi distrugători de buruieni” (35%), „insecticide şi acaricide” (14%).

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Parlamentul European a respins legislaţia privind diminuarea folosirii pesticidelor în UE

Parlamentul European a respins miercuri un proiect legislativ care...
‹ adv ›

Legea pentru reducerea utilizării pesticidelor în UE bate pasul pe loc

În faţa reticenţei anumitor state membre şi a opoziţiei eurodeputaţilor conservatori, negocierile cu privire la o lege pentru a...

Agenţia UE pentru mediu face apel la reducerea folosirii pesticidelor

Agenţia Europeană pentru Mediu a făcut apel miercuri la reducerea utilizării de pesticide, care continuă să fie vândute în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole