22.1 C
București
vineri, 26 iulie, 2024

-

HomepageAdvOTP Bank România lansează un nou produs de finanţare, fără garanţii, pentru...

OTP Bank România lansează un nou produs de finanţare, fără garanţii, pentru agricultorii locali

OTP Bank România lansează un nou produs de creditare conceput pentru persoanele juridice şi profesiile liberale din domeniul agricol, denumit „Plafon pentru finanţarea culturilor agricole”, pentru care nu sunt necesare garanţii suplimentare, a anunţat joi banca.

„Plafonul pentru finanţarea culturilor agricole” are o limită de creditare de până la 5 milioane lei, fiind destinat finanţării culturilor de primăvară, de toamnă şi a culturilor de porumb, şi sprijină agricultorii care au nevoie de ajutor financiar şi capital de lucru în vederea finanţării cheltuielilor legate de realizarea lucrărilor agricole.

În acest sens, produsul acoperă cheltuielile realizate în întreg ciclul de producţie, pentru inputuri agricole, combustibil pentru lucrări, seminţe, tratamente necesare culturilor agricole sau cheltuielile aferente recoltării acestor culturi.

„Acest produs de creditare este rezultatul colaborărilor pe care le dezvoltăm deja de mai mulţi ani cu partenerii din sectorul agricol. Este un domeniu cu un potenţial foarte bun, cu o importanţă majoră în economia locală, şi pentru care construim produse noi şi alocăm resurse semnificative. Lucrăm îndeaproape cu fermierii şi agricultorii locali şi observăm constant modificarea nevoilor lor de finanţare, de aceea lansăm acum acest produs personalizat în funcţie de specificul culturii, cu ajutorul căruia pot realiza lucrările conform calendarului agricol şi prin care beneficiază de o perioadă de rambursare fără presiune”, a declarat Roxana Hidan, director general adjunct în cadrul Diviziei Afaceri.

Suma maximă a plafonului este de până la 5 milioane de lei iar perioada de acordare a plafonului este de 19 luni.

Rambursarea sumelor utilizate se realizează integral la maturitatea fiecărei utilizări din cadrul plafonului, într-o singură rată, corelată cu specificul fiecărui tip de cultură. Dobânda se va plăti lunar/trimestrial /sezonier, în funcţie de specific şi tipul culturilor finanţate.

În portofoliul de produse dedicat sectorului agricol, OTP Bank oferă şi posibilitatea de prefinanţare, în proporţie de până la 160%, a subvenţiei APIA SAPS.

Creditul pentru dubla prefinanţare a subvenţiilor APIA SAPS este un produs complet, care susţine activitatea curentă a beneficiarilor, incluzând plata redistributivă, plata pentru înverzire şi măsurile compensatorii.

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezenţă foarte bună în Europa Centrală şi de Est, care oferă soluţii financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât şi corporate.

Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România. 

OTP Bank
OTP Bankhttps://www.otpbank.ro
OTP Bank România oferă soluții financiare complete în domeniul agricol, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

BLACK SEA OIL TRADE – alăturați-vă liderilor din regiunea Mării Negre și a Dunării, la București

UkrAgroConsult are plăcerea de a anunța următorul său eveniment...

ADAMA a lansat Catalogul de Toamnă pentru anul 2024

ADAMA anunță lansarea noului Catalog de Toamnă ADAMA pentru anul 2024! Acesta este acum disponibil și vine cu cele...

Cum evoluează agricultura românească sub impactul fenomenelor meteorologice extreme

În orice sector economic am activa, menținerea echilibrului între efortul muncii depuse, valoarea roadelor obținute și impactul pe care...

Kinze Manufacturing își extinde rețeaua de vânzări și servicii în România

Producătorul american de echipamente agricole, cu aproape șase decenii de activitate în Statele Unite și peste patru decenii în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole