13.6 C
București
marți, 21 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUnităţile de procesare au colectat cu 9,2% mai mult lapte de vacă,...

Unităţile de procesare au colectat cu 9,2% mai mult lapte de vacă, în primele nouă luni, comparativ cu 2022

Unităţile de procesare din România au colectat, în primele nouă luni, o cantitate de 928.348 tone de lapte de vacă, în creştere cu 9,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, relevă datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Producţia de smântână de consum a rămas la acelaşi nivel cu cea din perioada corespunzătoare a anului 2022, iar producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-6,7%). În schimb, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile de procesare a scăzut cu 28,7% în primele nouă luni faţă de acelaşi interval al anului trecut.

În luna septembrie 2023 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 6,8%. Cea mai mare scădere a producţiei s-a înregistrat la smântână de consum (-7,7%), în timp ce creştere de producţie s-a înregistrat la unt (+3,6%). În schimb, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile de procesare a crescut în luna septembrie 2023 faţă de luna precedentă cu 16,1%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna septembrie 2023 cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile de procesare a scăzut cu 0,1%. Producţia de lapte de consum a avut cea mai mare scădere (-9,3%). Totodată, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile de procesare a scăzut în luna septembrie 2023 cu 7,6% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent. 

  • Citește despre ->
  • INS
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

INS: Efectivele de bovine, porcine, ovine şi caprine, în scădere în România, în 2023

Efectivele de bovine, porcine, ovine şi caprine au fost în scădere în România, în 2023, faţă de anul anterior,...

INS: Producţia de carne a României, în creştere în luna martie

Producţia de carne a României a urcat în luna martie 2024 la toate speciile de animale şi păsări în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole