16.9 C
București
joi, 2 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUnităţile de procesare au colectat cu 9,2% mai mult lapte de vacă,...

Unităţile de procesare au colectat cu 9,2% mai mult lapte de vacă, în primele nouă luni, comparativ cu 2022

Unităţile de procesare din România au colectat, în primele nouă luni, o cantitate de 928.348 tone de lapte de vacă, în creştere cu 9,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, relevă datele publicate, miercuri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Producţia de smântână de consum a rămas la acelaşi nivel cu cea din perioada corespunzătoare a anului 2022, iar producţia de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-6,7%). În schimb, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile de procesare a scăzut cu 28,7% în primele nouă luni faţă de acelaşi interval al anului trecut.

În luna septembrie 2023 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 6,8%. Cea mai mare scădere a producţiei s-a înregistrat la smântână de consum (-7,7%), în timp ce creştere de producţie s-a înregistrat la unt (+3,6%). În schimb, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile de procesare a crescut în luna septembrie 2023 faţă de luna precedentă cu 16,1%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna septembrie 2023 cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile de procesare a scăzut cu 0,1%. Producţia de lapte de consum a avut cea mai mare scădere (-9,3%). Totodată, cantitatea de lapte brut importată de către unităţile de procesare a scăzut în luna septembrie 2023 cu 7,6% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent. 

  • Citește despre ->
  • INS
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

INS: Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în februarie 2024

Preţurile produselor agricole au scăzut cu 18,69% în luna...
‹ adv ›

INS: Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 2,9%, importurile au crescut cu 4,4%

România a produs, în primele două luni ale acestui an, o cantitate de ţiţei de 449.400 de tone echivalent...

INS: Importurile de lapte brut au crescut cu 34,3%, în primele două luni

Unităţile de procesare din România au colectat, în primele două luni ale anului, o cantitate de 192.982 tone de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole