11.1 C
București
marți, 23 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina: Recolta de cereale ar putea scădea în 2023 la 49,5 milioane...

Ucraina: Recolta de cereale ar putea scădea în 2023 la 49,5 milioane de tone

Recolta de cereale a Ucrainei ar putea scădea din nou în 2023, la 49,5 milioane de tone, de la un nivel de aproximativ 51 milioane de tone aşteptat în 2022, a anunţat miercuri agenţia ucraineană de presă Interfax, citând declaraţia adjunctului ministrului Economiei, Denis Kudin, transmite Reuters.

În 2021, Ucraina a recoltat un nivel record de cereale, 86 de milioane de tone, dar de atunci sectorul a fost afectat de randamentele mai scăzute şi de pierderile de teritorii, în urma invaziei Rusiei.

Chiar dacă recolta va fi mai redusă, nu va fi nevoie să fie restricţionate exporturile de cereale, deoarece Ucraina are suficiente alimente pentru a acoperi toate nevoile, a declarat Kudin.

Acesta a adăugat:

„Prin licenţe, primim informaţii privind volumele de export şi, dacă vedem o modificare a echilibrului, dacă vedem că riscă să nu fie asigurat consumul nostru intern, atunci ne rezervăm dreptul de a restricţiona exporturile”.

Săptămâna aceasta, producătorii agricoli ucraineni au estimat că recolta de cereale ar putea scădea la 35-40 milioane de tone în 2023, incluzând 12-15 milioane de tone de grâu şi 15-17 milioane de tone de porumb.

Ei au avertizat că recolta de grâu mai scăzută ar putea duce la o penurie de cereale destinate consumului local, ceea ce potenţial ar putea determina restricţionarea exporturilor.

La 30 ianuarie 2023, Ucraina înregistra un nivel al exporturilor de aproape 26,3 milioane de tone de cereale în sezonul iulie 2022/iunie 2023, în scădere faţă de cele 37,9 milioane de tone livrate peste hotare în sezonul precedent, arată datele publicate săptămâna aceasta de Ministerul Agriculturii. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare pentru captarea şi utilizarea carbonului

OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalaţie inovatoare...
‹ adv ›

Agra Asigurări: Potenţialul pieţei asigurărilor agricole este de circa 8,4 mil. ha, din care 2,2-2,5 mil. ha sunt asigurate

La nivelul grupului din care face parte Agra Asigurări, Österreichische Hagelversicherung, volumul primelor a ajuns la 340 mil. euro...

Buzău: Peste 45.000 de miei au fost exportaţi în ţările arabe

Peste 45.000 de miei au fost comercializaţi şi exportaţi din Buzău în ţările arabe, cu 7.000 mai mulţi faţă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole