19.7 C
București
vineri, 9 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriTTS a început operarea unei a doua linii logistice dedicate exporturilor ucrainene...

TTS a început operarea unei a doua linii logistice dedicate exporturilor ucrainene de cereale

TTS a început operarea unei a doua linii logistice dedicate exporturilor ucrainene de cereale, în cooperare cu Ukrainian Danube Shipping Company – UDP.

Conform unui raport remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti, prima navă, acostată la cheu în portul Constanţa, a început încărcarea a 9.000 tone soia prin transbord direct din barjele UDP, alte nave fiind programate la operare pentru luna noiembrie.

Intenţia părţilor este ca acest program să se deruleze în mod continuu, atât timp cât condiţiile de piaţă şi geo-politice o vor permite.

În cadrul cooperării agreate cu partenerii ucraineni în luna octombrie, TTS furnizează servicii de operare portuară pentru mărfurile transportate de UDP cu propria flotă, transbordarea directă a mărfurilor permiţând convoaielor UDP să evite cozile lungi de aşteptare din portul Constanţa.

Această a doua linie va funcţiona în paralel cu lanţul logistic „just-in-time” operaţionalizat de TTS la începutul lunii iulie, prin care au fost transportate şi operate peste 180.000 tone cereale ucrainene, încărcarea mărfurilor fiind realizată prin transbord direct la terminalul de geamanduri TTS1.

TTS deţine şi operează două terminale de geamanduri în rada interioară a portului Constanţa, terminalul TTS2 fiind inaugurat în septembrie.

Aceste terminale permit încărcarea şi descărcarea prin transbord direct a navelor în larg – fără a avea nevoie de acces la danele sau spaţiile de depozitare din port, şi fac parte din strategia TTS de extindere a capacităţilor sale de operare în portul Constanţa.

Înfiinţată în 1944, compania ucraineană UDP este una dintre cele mai mari companii ucrainene de transport pe apă – fluvial, maritim şi transport fluvial de pasageri, şi al doilea cel mai mare transportator fluvial de mărfuri pe Dunăre.

Potrivit informaţiilor publicate pe website-ul UDP, compania deţine o flotă fluvială compusă din 245 barje (capacităţi 1.000 – 3.000 tone) şi 75 autopropulsate (capacitate 1.814 tone ), 7 nave cargo maritime (capacităţi între 3.300 – 4.050 tone ) şi 4 nave de croazieră fluvială.

Grupul TTS este lider pe piaţa serviciilor logistice integrate şi transport pe ape interioare de mărfuri solide vrac – materii prime minerale, produse agricole şi produse chimice, din bazinul Dunării.

Grupul operează cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, formată din unităţi fluviale cu o capacitate de peste 800.000 tone, şi deţine capacităţi de operare portuară – terminale proprii şi 8 macarale plutitoare, în Portul Constanţa şi în 7 porturi fluviale dunărene.

TTS SA este listată pe piaţa reglementată operată de Bursa de Valori Bucureşti, la categoria Premium.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Ucraina consideră drept „neadecvată” decizia UE de prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale

Ministerul ucrainean al Agriculturii a calificat miercuri drept „neadecvată” decizia Comisiei Europene de a prelungi, până pe data de...

CE a prelungit restricţiile cu privire la importul de cereale din Ucraina până pe 15 septembrie

Ministrul Agriculturii din Polonia a anunţat luni că a primit un draft de reglementare de la Comisia Europeană, prin...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole