9.5 C
București
miercuri, 24 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSălaj: Transport ilegal de porci, confiscat de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare

Sălaj: Transport ilegal de porci, confiscat de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare

Un transport ilegal cu 20 de porci, fără documente de provenienţă şi aviz sanitar-veterinar, a fost confiscat marţi seara, de către reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, după ce acesta a fost depistat în trafic de către poliţişti.

„La data de 15 noiembrie, ora 22:00, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou au oprit în trafic, în localitatea Domnin, comuna Someş Odorhei, o autoutilitară condusă de un bărbat, din judeţul Bistriţa-Năsăud. În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că în autoutilitară erau transportate 20 de suine (porci), fără documente de provenienţă şi aviz sanitar-veterinar. De asemenea, animalele nu erau identificate prin crotalii auriculare, iar, în total, cântăreau 2.400 de kg, având o valoare de 28.000 de lei”, se arată, miercuri, într-o informare de presă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar animalele au fost confiscate de către reprezentanţii DSVSA Sălaj, în vederea eutanasierii. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

De ce mor puii broiler – 5 cauze frecvente și cum le evităm

Puii broiler fac parte din tipul de pasări crescute...
‹ adv ›

Cu ce hrănim puii de o zi și cum îi îngrijim la început

Fiecare crescător de păsări începător care a hotărât să-și înființeze propria gospodărie, speră să obțină un efectiv puternic și...

Rațe Alergătoare Indiene – imagini, avantaje, întreținere

Rasa de rațe Alergătoare Indiene este una dintre cele mai ușor de recunoscut și a fost întotdeauna populară datorită...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole