19.5 C
București
vineri, 26 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSălaj: Transport ilegal de porci, confiscat de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare

Sălaj: Transport ilegal de porci, confiscat de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare

Un transport ilegal cu 20 de porci, fără documente de provenienţă şi aviz sanitar-veterinar, a fost confiscat marţi seara, de către reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj, după ce acesta a fost depistat în trafic de către poliţişti.

„La data de 15 noiembrie, ora 22:00, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou au oprit în trafic, în localitatea Domnin, comuna Someş Odorhei, o autoutilitară condusă de un bărbat, din judeţul Bistriţa-Năsăud. În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că în autoutilitară erau transportate 20 de suine (porci), fără documente de provenienţă şi aviz sanitar-veterinar. De asemenea, animalele nu erau identificate prin crotalii auriculare, iar, în total, cântăreau 2.400 de kg, având o valoare de 28.000 de lei”, se arată, miercuri, într-o informare de presă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar animalele au fost confiscate de către reprezentanţii DSVSA Sălaj, în vederea eutanasierii. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Stresul termic la viței – cum reducem efectele căldurii vara

După cum am promis, continuăm să studiem și să...
‹ adv ›

Stresul termic la vaci. Sfaturi pentru a reduce pierderea productivității în ferme vara

Problema „stresului termic” la vacile de lapte este relevantă pentru toate regiunile fără excepție, deoarece efectul neplăcut (negativ) al...

Aspergiloza la găini și curcani. Semne, imagini, prevenire

Aspergiloza este una dintre cele mai frecvente boli fungice respiratorii la găini și curcani, cauzată de specii de mucegai...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole