5.4 C
București
marți, 26 octombrie, 2021

-

HomepageȘtiriSacrificarea animalelor în abatoare și producția de carne a scăzut în 2020

Sacrificarea animalelor în abatoare și producția de carne a scăzut în 2020

spot_img

Numărul animalelor sacrificate anul trecut în abatoare a scăzut la toate speciile, respectiv la bovine, porcine, ovine şi caprine şi păsări, comparativ cu anul 2019, aceeaşi tendinţă descendentă fiind înregistrată şi în ceea ce priveşte producţia de carne, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, în anul 2020, numărul de bovine sacrificate în unităţile industriale (abatoare) a scăzut faţă de anul precedent cu 32,7%, până la 131.906 capete, iar sacrificările de porcine au scăzut cu 5,8%, la 3,695 milioane capete.

Faţă de anul precedent, producţia de carne de bovine a scăzut cu 26,1% (32.191 tone), iar cea de porcine cu 3,2% (331.456 tone).

De asemenea, numărul de ovine şi caprine sacrificate în abatoare a scăzut faţă de anul precedent cu 44,5%, la 3,695 milioane capete, iar producţia de carne de ovine şi caprine s-a diminuat cu 41,3% (7.228 tone).

În ceea ce priveşte numărul de păsări sacrificate în unităţile industriale în 2020, acesta a scăzut faţă de anul 2019 cu 3,1%, până 271.828 capete, iar producţia de carne de pasăre a consemnat un recul cu 4,1% (462.316 tone). Din totalul păsărilor sacrificate – 270.180 de capete au fost pui, iar 446 găini.

Potrivit INS, sacrificările de bovine au fost preponderente în regiunile Nord-Est (43,1%), Sud-Muntenia (13,9%) şi Nord-Vest (12,4%), în timp ce sacrificările de porcine au deţinut cele mai mari ponderi în regiunile: Vest (peste 37,0%), Sud-Muntenia (25,1%), Nord-Est (13,1%) şi Nord-Vest (11,5%).

În 2020, cele mai importante ponderi ale sacrificărilor de ovine şi caprine au fost înregistrate de regiunile: Sud-Muntenia (peste 31%), Vest (peste 19%), Centru (15,7%), Nord-Est (12,9%) şi Sud-Est (11,4%).

De asemenea, anul trecut, sacrificările de păsări au fost preponderente în regiunile Sud-Est (25,0%), Nord-Est (24,9%), Centru (16,0%), Sud-Vest Oltenia (12,6%) şi Sud-Muntenia (9,6%).

Sursa foto: independent.co.uk

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Asigurarea producţiei de proteine furajere în regiunea celor Trei Mări, principalul subiect al Summit-ului miniştrilor Agriculturii de la Cracovia

Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, participă la Summit-ul miniştrilor Agriculturii de la Cracovia, care are ca principal subiect...
- adv -spot_img

Focul bacterian sau motivul de ce pomii de măr, păr se usucă

Focul bacterian (Erwinia amylovora) este una dintre bolile cele mai periculoase, în special pentru măr, păr și gutui. Aceasta se răspândește...

Vreme mai rece decât normalul perioadei

Meteorologii estimează o vreme rece în următoarele zile, cu valori termice la nivel naţional sub mediile multianuale, însă vremea...

Noi pe Facebook

De citit

Oros participă la Summit-ul miniştrilor agriculturii din regiunea celor Trei Mări, de la Cracovia

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Oros, participă...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției