31.9 C
București
sâmbătă, 23 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriRomsilva a reînnoit certificarea forestieră la standard internaţional pentru 80% din pădurile...

Romsilva a reînnoit certificarea forestieră la standard internaţional pentru 80% din pădurile proprietatea publică a statului

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a reînnoit certificarea managementului forestier în standardul internaţional Forest Stewardship Council (FSC) pentru 80% din pădurile proprietatea publică a statului, în urma unui audit complex efectuat de un prestigios organism de certificare din Marea Britanie.

Astfel, suprafaţa totală a pădurilor proprietatea publică a statului care deţine certificarea managementului forestier pe sistemul FSC este de 2.512.551 hectare, adică 80,5% din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. Aceste păduri certificate sunt administrate de 233 ocoale silvice de stat din cadrul Romsilva.

În ultimele două decenii, suprafaţa pădurilor proprietatea publică a statului certificată la nivel internaţional a crescut de la 30.000 de hectare, în anul 2002, la peste 2,5 milioane de hectare, în prezent.

Certificarea managementului forestier pe sistemul FSC reprezintă garanţia că pădurile respective sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde şi norme internaţionale din silvicultură, şi că lemnul pus pe piaţă are provenienţa certă şi legală.

Respectarea standardelor managementului forestier este verificată anual prin misiuni de audit în teren, efectuate de specialiştii unui organism de certificare.

În ultimii ani, în urma acestor verificări în teren, auditorii internaţionali au constatat respectarea setului de cerinţe privind certificarea forestieră pentru pădurile proprietatea publică a statului administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva care deţin certificarea managementului forestier.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Buzău: Peste 10.000 de hectare de pădure au fost abandonate de proprietari

Peste 16.000 de hectare de pădure din judeţul Buzău,...
‹ adv ›

Prolemn: Proiectului noului Cod Silvic îi lipsesc obiectivele, solicitate prin regulamente europene

Dezbaterea proiectului pentru noul Cod Silvic trebuie să continue şi să aşeze sectorul pădure-industrii bazate pe lemn pe o...

Prolemn: Proiectul de act normativ privind noul Cod Silvic conţine sancţiuni penale excesive

Proiectul de act normativ privind noul Cod Silvic conţine sancţiuni penale excesive, prevederi care nu au existat în proiectul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole