8.3 C
București
luni, 26 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProtest masiv al agricultorilor germani la Berlin împotriva planurilor guvernului de a...

Protest masiv al agricultorilor germani la Berlin împotriva planurilor guvernului de a reduce subvenţiile la motorină

Mii de agricultori, transportatori şi susţinători ai acestora s-au adunat luni la o manifestaţie la Berlin pentru a protesta împotriva planurilor guvernului Olaf Scholz de a elimina reducerile de taxe pentru motorină, relatează agenţiile DPA şi EFE.

Demonstraţia masivă de la Poarta Brandenburg survine după săptămâni de proteste ale fermierilor şi şoferilor de camion faţă de reducerea subvenţiilor la motorină pentru sectorul agricol.

Ministrul de finanţe Christian Lindner fiind pezent la protest pentru a se adresa manifestanţilor, a fost acoperit de strigăte şi de claxoane de tractoare, dar în cele din urmă a fost lăsat să vorbească după ce preşedintele Asociaţiei Agricultorilor Germani (DBV), Joachim Rukwied, a făcut un apel către aceştia.

Printre huiduieli şi alte strigăte venite din mulţime, ministrul a încercat să le explice protestatarilor că statul german trebuie să ţină sub control deficitul bugetar şi că are nevoie să-şi sporească cheltuielile militare ca urmare a războiului din Ucraina.

Coaliţia de guvernare a cancelarului Scholz, formată din social-democraţi, liberali şi verzi, a atenuat deja planurile iniţiale, prin reducerea progresivă a subvenţiilor la motorină pe parcursul a trei ani şi menţinerea unei scutiri de taxe pe vehicule pentru sectorul agricol, dar fermierii cer menţinerea facilităţilor din prezent. Subvenţia la motorină există în Germania de 70 de ani şi ea trebuie păstrată, a indicat Joachim Rukwied.

Economia germană s-a contractat anul trecut şi guvernul federal se vede nevoit să reducă cheltuielile, demers în care se înscrie şi reducerea subvenţiilor pentru sectorul agricol.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Fermierii polonezi blochează un important punct de frontieră cu Germania

Fermierii polonezi au început duminică să blocheze un important...
‹ adv ›

Agricultorii polonezi îşi extind protestele prin blocarea unei autostrăzi cheie către Germania

După ce au blocat puncte de trecere la graniţa cu Ucraina, agricultorii polonezi intenţionează să blocheze începând de duminică...

Sute de fermieri spanioli se îndreaptă cu tractoarele spre Madrid

Câteva sute de tractoare se îndreaptă miercuri spre centrul Madridului, cu ocazia unei noi zile de proteste a fermierilor...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole