17.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriRomsilva a realizat alte 30 de hectare de perdele forestiere în campania...

Romsilva a realizat alte 30 de hectare de perdele forestiere în campania de împăduriri de primăvară

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a înfiinţat, în campania de împăduriri de primăvară, alte 30 hectare de perdele forestiere pentru protejarea Autostrăzii A2, în judeţul Ialomiţa, pe o lungime totală de circa 10 kilometri.

Conform sursei citate, pentru realizarea acestor noi perdele forestiere, Direcţia Silvică Ialomiţa a plantat 150.000 de puieţi forestieri.

„Din 2004 până în prezent, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a înfiinţat 330 hectare perdele forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii, cu o lungime totală de circa 100 de kilometri. Direcţia Silvică Călăraşi a înfiinţat 202 hectare perdele forestiere de protecţie a căilor de comunicaţii, Direcţia Silvică Ialomiţa 53 de hectare, Direcţia Silvică Constanţa alte 45 de hectare şi Direcţia Silvică Brăila, 30 de hectare”, menţionează regia.

Totodată, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a plantat, în ultimii nouă ani, 1,65 milioane de puieţi forestieri, pentru înfiinţarea perdelelor forestiere.

Programul actual de înfiinţare a perdelelor forestiere prevede 36 de obiective de investiţii, cu o suprafaţă totală de 735,46 hectare, pentru protecţia autostrăzilor şi drumurilor naţionale din judeţele Arad, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Vrancea.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

WWF România: Reformarea Romsilva riscă să facă mai mult rău decât bine

Reforma atât de necesară a Romsilva riscă să facă...
‹ adv ›

Romsilva are prevăzute pentru 2023 venituri totale de 3,6 miliarde lei

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva are prevăzute pentru 2023 venituri totale de 3,65 miliarde lei lei şi cheltuieli...

Romsilva va planta 20 de milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de primăvară

Circa 20 de milioane de puieţi forestieri vor fi plantaţi de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva în...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole