13.8 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriReuniune informală privind pescuitul, la Vigo, în Spania

Reuniune informală privind pescuitul, la Vigo, în Spania

Miniştrii Agriculturii şi Pescuitului din Uniunea Europeană participă, luni şi marţi, la Reuniunea ministerială informală privind pescuitul, ce va avea loc în Spania, la Vigo.

Delegaţia României va fi condusă de Cristian-Mihael Leonov, subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Conform informaţiilor de pe site-ul Comisiei Europene, sesiunile de lucru ale reuniunii informale a miniştrilor pescuitului din cadrul Preşedinţiei spaniole a Consiliului UE se vor concentra pe definirea punctelor comune pe care miniştrii statelor membre le consideră necesare pentru a realiza progrese în procesul de decarbonizare a sectorului comunitar al pescuitului şi acvaculturii.

Scopul este de a ajuta flota europeană şi acvacultura să se adapteze treptat la sustenabilitatea mediului pentru a face faţă uneia dintre provocările Pactului verde european, şi anume să stopeze emisiile nete de gaze cu efect de seră până în 2050, fără a provoca daune economice grave, şi să facă acest lucru compatibil cu profitabilitatea lor socio-economică.

Reuniunile oficiale ale Consiliului sunt organizate de Consiliul UE şi sunt prezidate de Preşedinţia Consiliului. Cu toate acestea, fiecare preşedinţie organizează şi reuniuni informale ale miniştrilor pentru a purta discuţii privind iniţiative legate de un anumit subiect sau de o anumită formaţiune a Consiliului.

Reuniunea de la Vigo este organizată de Spania, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisia Europeană plăteşte a doua cerere de plată a României din PNRR, de 2,76 miliarde euro

Comisia Europeană plăteşte vineri a doua cerere de plată...
‹ adv ›

UE înrăutăţeşte prognozele privind recolta de grâu şi porumb în anul agricol 2023/2024

Comisia Europeană a revizuit joi în scădere estimările privind recolta de grâu şi porumb a Uniunii Europene în anul...

Comisia Europeană propune prelungirea, pentru 10 ani, a autorizării glifosatului în UE

Comisia Europeană a propus miercuri statelor membre să reînnoiască, pentru 10 ani, autorizarea glifosatului, ingredientul activ din erbicidul Roundup...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole