22.6 C
București
marți, 18 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuniune informală privind pescuitul, la Vigo, în Spania

Reuniune informală privind pescuitul, la Vigo, în Spania

Miniştrii Agriculturii şi Pescuitului din Uniunea Europeană participă, luni şi marţi, la Reuniunea ministerială informală privind pescuitul, ce va avea loc în Spania, la Vigo.

Delegaţia României va fi condusă de Cristian-Mihael Leonov, subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Conform informaţiilor de pe site-ul Comisiei Europene, sesiunile de lucru ale reuniunii informale a miniştrilor pescuitului din cadrul Preşedinţiei spaniole a Consiliului UE se vor concentra pe definirea punctelor comune pe care miniştrii statelor membre le consideră necesare pentru a realiza progrese în procesul de decarbonizare a sectorului comunitar al pescuitului şi acvaculturii.

Scopul este de a ajuta flota europeană şi acvacultura să se adapteze treptat la sustenabilitatea mediului pentru a face faţă uneia dintre provocările Pactului verde european, şi anume să stopeze emisiile nete de gaze cu efect de seră până în 2050, fără a provoca daune economice grave, şi să facă acest lucru compatibil cu profitabilitatea lor socio-economică.

Reuniunile oficiale ale Consiliului sunt organizate de Consiliul UE şi sunt prezidate de Preşedinţia Consiliului. Cu toate acestea, fiecare preşedinţie organizează şi reuniuni informale ale miniştrilor pentru a purta discuţii privind iniţiative legate de un anumit subiect sau de o anumită formaţiune a Consiliului.

Reuniunea de la Vigo este organizată de Spania, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisia Europeană a aprobat preluarea Alpha Bank România de către UniCredit

Comisia Europeană a aprobat miercuri, în temeiul regulamentului UE...
‹ adv ›

Bruxelles-ul aşteaptă observaţii cu privire la un proiect de modificare a normelor privind ajutoarele de minimis pentru sectorul agricol

Comisia Europeană a lansat, vineri, o consultare publică prin care invită toate părţile interesate să îi trimită observaţii cu...

CE susţine că sunt necesare mai multe eforturi pentru un sector al pescuitului rezilient şi sustenabil

Sustenabilitatea generală a activităţilor de pescuit din UE continuă să se îmbunătăţească treptat şi mai puţine stocuri sunt pescuite...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole