13.7 C
București
marți, 30 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleReuniune informală privind pescuitul, la Vigo, în Spania

Reuniune informală privind pescuitul, la Vigo, în Spania

Miniştrii Agriculturii şi Pescuitului din Uniunea Europeană participă, luni şi marţi, la Reuniunea ministerială informală privind pescuitul, ce va avea loc în Spania, la Vigo.

Delegaţia României va fi condusă de Cristian-Mihael Leonov, subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Conform informaţiilor de pe site-ul Comisiei Europene, sesiunile de lucru ale reuniunii informale a miniştrilor pescuitului din cadrul Preşedinţiei spaniole a Consiliului UE se vor concentra pe definirea punctelor comune pe care miniştrii statelor membre le consideră necesare pentru a realiza progrese în procesul de decarbonizare a sectorului comunitar al pescuitului şi acvaculturii.

Scopul este de a ajuta flota europeană şi acvacultura să se adapteze treptat la sustenabilitatea mediului pentru a face faţă uneia dintre provocările Pactului verde european, şi anume să stopeze emisiile nete de gaze cu efect de seră până în 2050, fără a provoca daune economice grave, şi să facă acest lucru compatibil cu profitabilitatea lor socio-economică.

Reuniunile oficiale ale Consiliului sunt organizate de Consiliul UE şi sunt prezidate de Preşedinţia Consiliului. Cu toate acestea, fiecare preşedinţie organizează şi reuniuni informale ale miniştrilor pentru a purta discuţii privind iniţiative legate de un anumit subiect sau de o anumită formaţiune a Consiliului.

Reuniunea de la Vigo este organizată de Spania, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CE: Comerţul agroalimentar al UE a început în forţă anul 2024 

Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă...
‹ adv ›

Situaţia sectorului agricol, în analiză cu principalele partide politice europene

Viziunea grupurilor politice europene asupra situaţiei curente a sectorului agricol a fost discutată, în perioada 17-19 aprilie, la Bruxelles,...

CE sprijină industria fotovoltaicelor prin noua Cartă a energiei solare

Comisia Europeană şi-a intensificat eforturile de sprijinire a sectorului energiei solare din Europa prin promovarea semnării unei Carte europene...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole