8.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProgramul IMM INVEST PLUS - prelungit până la 31 decembrie 2023

Programul IMM INVEST PLUS – prelungit până la 31 decembrie 2023

Ordonanţa de urgenţă nr. 180/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2022 privind aprobarea schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS şi a componentelor acesteia – IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST este în vigoare de la 20 decembrie 2022.

Programul IMM INVEST PLUS va deveni operaţional la data emiterii deciziei de autorizare a schemei de ajutor de stat de către Comisia Europeană, iar contractele de garantare aferente programului vor fi emise până la 31 decembrie 2023. Plata dobânzilor se efectuează până la data de 31 martie 2026 inclusiv, anunță legestart.ro.

Plafonul total al garanţiilor care pot fi acordate în cadrul schemei de ajutor de stat pe perioada de valabilitate, respectiv până la data de 31 decembrie 2023, este de 20.250.000.000 de lei, echivalentul în lei a aproximativ 4.110.340.000 de euro.

Prin implementarea schemei de ajutor de stat se estimează acordarea de ajutor de stat unui număr de maximum 26.708 de beneficiari.

Pentru acordurile de finanţare încheiate până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă prin care s-a stabilit un ajutor de stat sub formă de grant a cărui valoare a fost dimensionată pentru încadrarea în plafoanele maxime de 500.000 euro pe întreprindere.

Respectiv 62 de mii de euro pentru întreprinderile din sectoarele agriculturii primare şi 75 de mii de euro pentru întreprinderile din sectoarele pescuitului şi acvaculturii, fără a se asigura componenta de dobândă pe 12 luni, pentru modificarea valorii componentei de dobândă până la maximum 12 luni, fără a depăşi plafonul maxim total de 2.000.000 de euro pe întreprindere, respectiv 250 de mii de euro pentru întreprinderile din sectoarele agriculturii primare şi 300 de mii de euro pentru întreprinderile din sectoarele pescuitului şi acvaculturii.

se întocmesc acte adiţionale la acordurile de finanţare, în baza solicitărilor instituţiilor de credit, după comunicarea de către acestea a noii valori a dobânzii transmise către administratorii Schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS şi a componentelor acesteia – IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR a lansat a doua versiune a Ghidului pentru Investiții în exploatații agricole

AFIR a lansat în consultare a doua versiune a...
‹ adv ›

AgroMeteo: Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în 5 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) transmite că cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică...

Investiții de 21 mln de euro pentru producerea de energie din biogaz pe bază de gunoi de grajd 

Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole