duminică, 25 septembrie, 2022
23.5 C
București

-

HomepageȘtiriProgram de burse private pentru studii doctorale la Facultatea de Biotehnologii a...

Program de burse private pentru studii doctorale la Facultatea de Biotehnologii a USAMV

Compania Norofert lansează un program de burse private pentru studii doctorale în cadrul Facultăţii de Biotehnologii a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, componentă a parteneriatului strategic de pionierat în cercetare ştiinţifică încheiat cu USAMV în 2020.

Potrivit unui raport al companiei, publicat marţi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, programul de burse are o durată de 18 luni şi se adresează unui număr de trei studenţi doctoranzi ai Facultăţii de Biotehnologii, implicaţi în efectuarea de cercetări în domeniul utilizării microorganismelor pentru aplicaţii în agricultură şi mediu.

Colaborarea presupune două direcţii ideatice, prima vizând facilitarea dezvoltării prin educaţie şi cercetare prin intermediul burselor private, a căror beneficiari vor fi astfel stimulaţi în a-şi continua cercetările în domeniul microorganismelor, observând noile dezvoltări tehnologice din domeniu, perfecţionând rolul acestora în domeniul agricol.

„Programul va susţine cercetătorii USAMV în dezvoltarea, împreună cu experţii Norofert, de produse noi care să răspundă nevoilor agriculturii ecologice ce vor fi ulterior promovate şi comercializate pe toate pieţele în care compania este prezentă”, se spune în document.

Cea de-a doua direcţie presupune apropierea sferei academice de cea tehnică, prin prezenţa cadrelor didactice ale facultăţii la evenimentele companiei care vizează fermierii şi asociaţiile specializate. Astfel, Norofert va facilita un dialog deschis cu privire la importanţa biotehnologiilor în agricultura de viitor pe care urmăreşte să o implementeze, se mai arată în raport.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

De ce crapă roșiile. Vezi 4 motive și cum le evităm

Roșiile sunt o culturăd destul de capricioase. Uneori pot...

Scheme de tratament contra bolilor la vița de vie

Tratamentele la vița de vie se realizează în dependență de mai mulți factori. Unul dintre indicatorii importanți după care...

Tratamente la zmeur și mur. Măsuri de protecție

Activitățile de protecție a zmeurului și murului împotriva bolilor și dăunătorilor trebuie planificate corect și echilibrat, iar înainte de...

Creșterea păunilor – o afacere rentabilă

Toate păsările și animalele domestice sunt folositoare omului. Unii dintre noi au nevoie de ele pentru carne, alții -...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate