14.6 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProgram de burse private pentru studii doctorale la Facultatea de Biotehnologii a...

Program de burse private pentru studii doctorale la Facultatea de Biotehnologii a USAMV

Compania Norofert lansează un program de burse private pentru studii doctorale în cadrul Facultăţii de Biotehnologii a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, componentă a parteneriatului strategic de pionierat în cercetare ştiinţifică încheiat cu USAMV în 2020.

Potrivit unui raport al companiei, publicat marţi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, programul de burse are o durată de 18 luni şi se adresează unui număr de trei studenţi doctoranzi ai Facultăţii de Biotehnologii, implicaţi în efectuarea de cercetări în domeniul utilizării microorganismelor pentru aplicaţii în agricultură şi mediu.

Colaborarea presupune două direcţii ideatice, prima vizând facilitarea dezvoltării prin educaţie şi cercetare prin intermediul burselor private, a căror beneficiari vor fi astfel stimulaţi în a-şi continua cercetările în domeniul microorganismelor, observând noile dezvoltări tehnologice din domeniu, perfecţionând rolul acestora în domeniul agricol.

„Programul va susţine cercetătorii USAMV în dezvoltarea, împreună cu experţii Norofert, de produse noi care să răspundă nevoilor agriculturii ecologice ce vor fi ulterior promovate şi comercializate pe toate pieţele în care compania este prezentă”, se spune în document.

Cea de-a doua direcţie presupune apropierea sferei academice de cea tehnică, prin prezenţa cadrelor didactice ale facultăţii la evenimentele companiei care vizează fermierii şi asociaţiile specializate. Astfel, Norofert va facilita un dialog deschis cu privire la importanţa biotehnologiilor în agricultura de viitor pe care urmăreşte să o implementeze, se mai arată în raport.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Norofert anunță semnarea primului contract de distribuție pentru 3 state din SUA 

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre...
‹ adv ›

Norofert începe asamblarea unei linii de producție în SUA și atrage un partener local în acționariat

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la...

Norofert anunţă finalizarea primei etape a laboratorului de cercetare şi multiplicare microorganisme pentru agricultură

Compania Norofert anunţă finalizarea primei etape a laboratorului de cercetare şi multiplicare microorganisme pentru agricultură, în urma unei investiţii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole