11.3 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePeste 13 milioane de tone de cereale şi oleaginoase din Ucraina au...

Peste 13 milioane de tone de cereale şi oleaginoase din Ucraina au tranzitat teritoriul României

Peste 13 milioane de tone de cereale şi oleaginoase din Ucraina au tranzitat teritoriul României pentru a ajunge pe pieţele internaţionale, a declarat, vineri, la Botoşani, şeful Cancelariei prim-ministrului României, Mircea Abrudan.

Prezent la redeschiderea Punctului de Trecere a Frontierei de la Racovăţ-Diakivti, dintre România şi Ucraina, oficialul guvernamental a subliniat că România a contribuit la generarea de venituri importante pentru economia ucraineană şi la evitarea declanşării unei crize alimentare globale. 

„Suntem direct implicaţi în crearea coridoarelor de solidaritate pe teritoriul României, fiind tranzitaţi deja de peste 13 milioane de tone de cereale şi oleaginoase ucrainene în drumul spre pieţele internaţionale. Am contribuit astfel la generarea de venituri importante pentru economia ucraineană şi la evitarea declanşării unei crize alimentare globale”, a afirmat Abrudan.

El a precizat, de asemenea, că, după declanşarea războiului, autorităţile române, în parteneriat cu companiile româneşti, acţionează hotărât pentru a facilita exportul de bunuri ucrainene, referindu-se la prelungirea căii ferate cu ecartament larg din zona Portului Galaţi, reabilitarea căii ferate cu ecartament larg dintre Valea Vişeului şi Câmpulung la Tisa, creşterea capacităţii de procesare la punctele de trecere a frontierei şi deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei.

Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Racovăţ-Diakivti, dintre România şi Ucraina, a devenit operaţional, vineri, la aproape 13 ani de la închiderea sa. PTF Racovăţ-Diakivti a fost deschis în regim de trafic internaţional pietonal şi rutier, fără marfă, cu program de funcţionare permanent.

La inaugurarea noului punct de trecere a frontierei au participat reprezentanţi ai administraţiei centrale şi regionale din România şi Ucraina, printre care şi şeful Cancelariei premierului, Mircea Abrudan, omologul său ucrainean, Oleg Nemcinov, ministrul Muncii, Marius Budăi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Doina Federovici, şeful Administraţiei Regionale Militare de Stat Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, precum şi parlamentari şi primari din judeţul Botoşani. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

România va autoriza intrarea a 30 de nave din porturile ucrainene de la Dunăre până vineri

Oficialii români au declarat joi că, în două zile,...
‹ adv ›

INS: Exporturile de cereale și preparate pe bază de cereale au crescut cu 41% în primele nouă luni ale anului trecut

România a exportat, în primele nouă luni ale anului trecut, cereale şi preparate pe bază de cereale în sumă...

Rusia îşi suspendă participarea la acordul asupra exporturilor de cereale ucrainene

Rusia a anunţat sâmbătă că îşi suspendă participarea la acordul ce asigură continuarea exporturilor de cereale ucrainene, vitale pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole