5.2 C
București
luni, 19 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePetrolul Brent sare peste 86 de dolari pe baril după ce Rusia...

Petrolul Brent sare peste 86 de dolari pe baril după ce Rusia a anunţat că plănuieşte o reducere a producţiei

Prețul petrolului a crescut după ce Rusia a declarat că intenţionează să reducă producţia din martie cu 500.000 de barili pe zi, a raportat Bloomberg, scrie zf.ro.

Ţiţeiul Brent a crescut cu până la 2,6% la Londra pentru a se tranzacţiona la peste 86 de dolari pe baril, ştergând o scădere anterioară, în timp ce West Texas Intermediate a trecut de 80 de dolari pe baril. Mişcarea este primul indiciu major al unui impact asupra producţiei ruseşti de când o serie de sancţiuni au fost impuse asupra producţiei ţării în ultimele trei luni.

Reducerea producţiei Rusiei va fi voluntară şi reprezintă un răspuns la plafoanele de preţ occidentale, a declarat vicepremierul Alexander Novak. Ţara este capabilă să îşi vândă volumele de petrol şi nu doreşte să adere la restricţiile de preţ impuse de naţiunile occidentale.

„Rusia va transforma piaţa petrolului dintr-o piaţă a cumpărătorilor într-o piaţă a vânzătorilor”, a declarat Bjarne Scieldrop , analist-şef pentru mărfuri la SEB AB.

„Acest lucru ar trebui să elimine rabaturile asupra ţiţeiului rusesc care afectează acum veniturile petroliere ruseşti”.

Înainte de anunţarea reducerii, ţiţeiul era deja pe cale să înregistreze cel mai mare avans săptămânal de la jumătatea lunii ianuarie. O serie de factori de creştere au apărut în această săptămână, în timp ce Arabia Saudită şi-a arătat încrederea în redresarea cererii de petrol din China prin creşterea preţurilor, în timp ce au existat întreruperi în Turcia, Norvegia şi Kazahstan.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Portul Constanţa a expediat 436.000 tone de cereale ucrainene în ianuarie, un declin de 38% comparativ cu 2023

Portul Constanţa a expediat 436.000 tone de cereale ucrainene...
‹ adv ›

Uniunea Europeană şi-a lansat misiunea de protecţie a traficului maritim în Marea Roşie

Uniunea Europeană şi-a lansat luni misiunea de protecţie a traficului maritim în Marea Roşie, perturbat de atacurile rebelilor houthi...

ANM: Vreme extrem de caldă în această săptămână; aria precipitaţiilor se extinde de la o zi la alta

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru intervalul 19 februarie - 3 martie. Vremea va intra într-un...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole