3.8 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriOlt: Peste 5.800 de fermieri s-au înscris în programul Tomata. Cei mai...

Olt: Peste 5.800 de fermieri s-au înscris în programul Tomata. Cei mai mulţi producători, la Izbiceni

Peste 5.800 de legumicultori s-au înscris în programul Tomata pentru a primi sprijin financiar pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate, cei mai mulţi dintre fermierii înscrişi în program fiind din zona de sud a judeţului, din localităţile Izbiceni, Scărişoara şi Tia Mare, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.

„Perioada de înscriere în program s-a încheiat pe 1 aprilie, dată până la care au fost depuse 5.813 dosare. Cei mai mulţi fermieri înscrişi sunt şi în acest an din Izbiceni (1.018 dosare), apoi din alte localităţi din sudul judeţului, din Scărişoara (826 dosare), Tia Mare (825 dosare)”, a precizat Gabriela Andronie.

Până la recoltarea tomatelor, angajaţii DAJ vor face două serii de verificări în teren, prima dată fiind verificate suprafeţele cultivate cu tomate, în timp ce la al doilea control, ce va avea loc cu câteva zile înainte de recoltare, se va avea în vedere evaluarea producţiei.

Totodată, prin eşantion, se va verifica şi dacă au fost respectate normele privind tratamentele fitosanitare şi în cazul în care probele prelevate din solarii vor fi neconforme, fermierii în cauză vor fi declaraţi neeligibili pentru acordarea sprijinului financiar.

Gabriela Andronie a precizat că în prezent este în derulare prima serie de vizite în teren la fermieri, fiind efectuate 1.206 verificări.

Fermierii din judeţ încă nu au început recoltarea tomatelor produse în solarii, însă specialiştii DAJ estimează că în a doua parte a lunii aprilie vor fi recoltate şi livrate pe piaţă primele roşii de la legumicutori din Olt.

Legumicultorii înscrişi în programul Tomata pot primi un sprijin de 3.000 de euro de beneficiar pentru o suprafaţă minimă cultivată de 1.000 de metri pătraţi.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Plantarea cireșului – sfaturi la înființarea unei livezi

La plantarea cireșului, pentru o cultură reușită, este important...

Cum se construiește o seră (solar) din țevi de plastic

Să fie oare dificil de montat o seră din țeavă PVC? Nici pe departe, serele cu scheletul din plastic...

Îngrășămintele verzi: Top 5 specii de plante ce combat dăunători și boli din sol

Sideratele (îngrășămintele verzi) sunt plante cultivate în scopul încorporării lor ulterioare în sol pentru a îmbunătăți structura solului, a-l...

Uleiul horticol – când și combinat cu ce îl aplicăm la pomi

Uleiul horticol este un produs ce are la bază uleiurile parafinice sau uleiul vegetal de rapiță, utilizat în scopul...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate