‹ adv ›
luni, 27 martie, 2023
18.6 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriOlt: Peste 5.800 de fermieri s-au înscris în programul Tomata. Cei mai...

Olt: Peste 5.800 de fermieri s-au înscris în programul Tomata. Cei mai mulţi producători, la Izbiceni

Peste 5.800 de legumicultori s-au înscris în programul Tomata pentru a primi sprijin financiar pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate, cei mai mulţi dintre fermierii înscrişi în program fiind din zona de sud a judeţului, din localităţile Izbiceni, Scărişoara şi Tia Mare, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.

„Perioada de înscriere în program s-a încheiat pe 1 aprilie, dată până la care au fost depuse 5.813 dosare. Cei mai mulţi fermieri înscrişi sunt şi în acest an din Izbiceni (1.018 dosare), apoi din alte localităţi din sudul judeţului, din Scărişoara (826 dosare), Tia Mare (825 dosare)”, a precizat Gabriela Andronie.

Până la recoltarea tomatelor, angajaţii DAJ vor face două serii de verificări în teren, prima dată fiind verificate suprafeţele cultivate cu tomate, în timp ce la al doilea control, ce va avea loc cu câteva zile înainte de recoltare, se va avea în vedere evaluarea producţiei.

Totodată, prin eşantion, se va verifica şi dacă au fost respectate normele privind tratamentele fitosanitare şi în cazul în care probele prelevate din solarii vor fi neconforme, fermierii în cauză vor fi declaraţi neeligibili pentru acordarea sprijinului financiar.

Gabriela Andronie a precizat că în prezent este în derulare prima serie de vizite în teren la fermieri, fiind efectuate 1.206 verificări.

Fermierii din judeţ încă nu au început recoltarea tomatelor produse în solarii, însă specialiştii DAJ estimează că în a doua parte a lunii aprilie vor fi recoltate şi livrate pe piaţă primele roşii de la legumicutori din Olt.

Legumicultorii înscrişi în programul Tomata pot primi un sprijin de 3.000 de euro de beneficiar pentru o suprafaţă minimă cultivată de 1.000 de metri pătraţi.

Discută cu alți fermieri în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Uniunea „Salvăm Ţăranul Român” solicită introducerea şi a altor legume în Programul Tomata pentru anul 2023

Uniunea „Salvăm Ţăranul Român”, din care fac parte 14...
‹ adv ›

Ion Păunel: Legumicultorii care au mizat pe prelungirea programului Tomata, Ciclul II au rămas fără bani

Mai mulți producători de legume în spații protejate care mizau pe programul Tomata, Ciclul II de producție, sunt pur...

Programul Tomata – bugetul a fost suplimentat cu 40 de milioane de lei

În Ședința Guvernului din 07 septembrie 2022 a fost aprobată o Hotărâre ce modifică HG nr. 148/2022 pentru aprobarea...

MADR anunță prelungirea Programului Tomata până pe 1 iulie 2022

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a elaborat un proiect de act normativ prin care propune prelungirea perioadei de valorificare...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole