12.8 C
București
vineri, 17 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleOlt: Peste 5.800 de fermieri s-au înscris în programul Tomata. Cei mai...

Olt: Peste 5.800 de fermieri s-au înscris în programul Tomata. Cei mai mulţi producători, la Izbiceni

Peste 5.800 de legumicultori s-au înscris în programul Tomata pentru a primi sprijin financiar pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate, cei mai mulţi dintre fermierii înscrişi în program fiind din zona de sud a judeţului, din localităţile Izbiceni, Scărişoara şi Tia Mare, potrivit directorului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.

„Perioada de înscriere în program s-a încheiat pe 1 aprilie, dată până la care au fost depuse 5.813 dosare. Cei mai mulţi fermieri înscrişi sunt şi în acest an din Izbiceni (1.018 dosare), apoi din alte localităţi din sudul judeţului, din Scărişoara (826 dosare), Tia Mare (825 dosare)”, a precizat Gabriela Andronie.

Până la recoltarea tomatelor, angajaţii DAJ vor face două serii de verificări în teren, prima dată fiind verificate suprafeţele cultivate cu tomate, în timp ce la al doilea control, ce va avea loc cu câteva zile înainte de recoltare, se va avea în vedere evaluarea producţiei.

Totodată, prin eşantion, se va verifica şi dacă au fost respectate normele privind tratamentele fitosanitare şi în cazul în care probele prelevate din solarii vor fi neconforme, fermierii în cauză vor fi declaraţi neeligibili pentru acordarea sprijinului financiar.

Gabriela Andronie a precizat că în prezent este în derulare prima serie de vizite în teren la fermieri, fiind efectuate 1.206 verificări.

Fermierii din judeţ încă nu au început recoltarea tomatelor produse în solarii, însă specialiştii DAJ estimează că în a doua parte a lunii aprilie vor fi recoltate şi livrate pe piaţă primele roşii de la legumicutori din Olt.

Legumicultorii înscrişi în programul Tomata pot primi un sprijin de 3.000 de euro de beneficiar pentru o suprafaţă minimă cultivată de 1.000 de metri pătraţi.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Programul Tomata – Cinci bărbaţi reţinuţi în urma percheziţiilor în dosarul de obţinere ilegală de fonduri

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi în urma percheziţiilor de miercuri efectuate în mai multe comune dâmboviţene într-un dosar privind...

Programul Tomata – din probele recoltate de autorități nu au fost rezultate înregistrate cu depăşiri de pesticide, declară Ministrul Agriculturii

Programul Tomata - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că probele recoltate de către autorităţi nu au relevat depăşiri...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole