19.5 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriOficial UE: Europa trebuie să instaleze până la 32 GW energie eoliană...

Oficial UE: Europa trebuie să instaleze până la 32 GW energie eoliană anual pentru a-şi atinge ţintele de mediu

Europa trebuie să instaleze capacităţi de energie eoliană de până la 32 de GW anual pentru a-şi atinge ţintele de mediu, ceea ce ar presupune dublarea eforturilor făcute în acest sens în 2022, a declarat ambasadorul delegaţiei Uniunii Europene în Mexic, Gautier Mignot, relatează agenţia EFE.

La a 11-a ediţie a „Mexico Wind Power 2023”, Mignot a reiterat că CE intenţionează ca jumătate din energia regenerabilă a UE să fie generată de vânt, cu un obiectiv de generare pentru 2023 de 480 GW, în care se înscriu şi cele 16 proiecte offshore instalate în 2022, cu o capacitate de până la 16 GW.

„Ceea ce intenţionează să obţină Comisia Europeană este ca jumătate din electricitatea din Europa, în 2050, să vină din energie eoliană, ceea ce va necesita o creştere de 25 de ori a generării de energie eoliană”, a spus el.

Ambasadorul UE în Mexic a explicat că în prezent cele 27 de state membre ale UE generează împreună 204 GW, din care 118 GW din proiecte onshore şi 16 offshore.

Totodată, el a subliniat că trebuie să se ţină cont şi de faptul că unora dintre turbinele instalate pe vechiul continent le va expira perioada de funcţionare, motiv pentru care va fi necesară evaluarea înlocuirii acestora.

„Nu este vorba doar despre instalarea de capacităţi noi, ci şi de înlocuirea unei părţi dintre cele mai vechi”, a punctat el.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Equinor inaugurează în Norvegia cel mai mare parc eolian offshore plutitor din lume

Compania energetică norvegiană Equinor şi partenerii săi au inaugurat...
‹ adv ›

Lege privind măsurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene offshore – în dezbatere publică

Ministerul Energiei organizează o dezbatere publică proiectul de lege care are în vedere măsurile necesare pentru exploatarea energiei eoliene...

Energia eoliană a redevenit principala sursă de energie din Germania

Aproape o treime din electricitatea generată în Germania în primul trimestrul din 2023 a venit de la energia eoliană,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole