26 C
București
joi, 11 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleO delegaţie din Regatul Maroc vizitează ferme de creştere şi îngrăşare ovine,...

O delegaţie din Regatul Maroc vizitează ferme de creştere şi îngrăşare ovine, în România

O delegaţie guvernamentală din Regatul Maroc se va deplasa în teren, pentru a efectua vizite la ferme de creştere şi îngrăşare ovine în România, precum şi la un abator cu certificare halal, a anunţat marţi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, membrii delegaţiei vor fi însoţiţi de reprezentanţi ai MADR şi ai Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a întâlnit marţi, la sediul MADR, cu delegaţia guvernamentală din Regatul Maroc, în prezenţa Ambasadorului Regatului Maroc la Bucureşti, Hassan Abouyoub.

Din delegaţie au făcut parte reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Pescuitului maritim, Dezvoltării Rurale, Apelor şi Pădurilor şi ai autorităţii sanitare din Maroc.

„Având un istoric de relaţii diplomatice bine conturate, cu dorinţa de a înnoda firul interesului pentru cele două ţări, mă bucur că avem ocazia să purtăm acest schimb de opinii privind stabilirea modalităţii tehnice a drumului pe care trebuie să-l parcurgem împreună”, a declarat ministrul Petre Daea.

Conform sursei citate, dat fiind interesul crescut manifestat de Regatul Marocului pentru piaţa de ovine din România, în cadrul discuţiilor de marţi s-au atins următoarele subiecte:

  • semnarea modelului de certificat sanitar pentru exportul în Maroc a ovinelor destinate abatorizării cu provenienţa din România;
  • proceduri sanitare pentru exportul de ovine în Maroc şi organismele de certificare sanitară din România;
  • vizitarea unor ferme de carantină pentru ovinele destinate exportului.
  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de...
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii: Retehnologizăm staţii de pompare care au fost puse în funcţiune în anul 1971

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu- Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi, este în...

Ajutor de stat pentru compensarea pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate, fără înscrierea dosarelor în SIMM

Dosarele pentru acordarea ajutorului de stat în vederea compensării parţiale a pierderilor la cultura de tomate în spaţii protejate...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole