20 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriModificările aduse activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală - postate...

Modificările aduse activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală – postate în consultare publică

Un proiect de act normativ care aduce modificări activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală a fost postat, joi, în consultare publică pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Potrivit instituţiei, prin acest act normativ se au în vedere aspecte, precum corelarea legislaţiei naţionale cu legislaţia europeană, respectiv Orientările Uniunii Europene privind ajutoarele de stat în sectoarele agricol şi forestier şi în zonele rurale, publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 485 din 21 decembrie 2022; crearea temeiului legal naţional pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr.24/2016, având în vedere că prevederile Hotărârii Guvernului nr. 551/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 24/2016 s-au aplicat până la data de 31 decembrie 2022.

„Având în vedere evoluţia agresivă a pestei porcine africane în România, în condiţiile în care gradul de contagiozitate este extrem de ridicat pentru efectivele de suine, atât din exploataţiile nonprofesionale, cât şi din exploataţiile comerciale, a fost elaborat acest proiect de act normativ, pentru evitarea consecinţelor negative generate de imposibilitatea ecarisării teritoriului”, notează sursa citată.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • MADR

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

MADR a dat amenzi în valoare de 172.550 lei pentru neconformitățile depistate în comercializarea fructelor și legumelor proaspete

MADR desfășoară acțiuni de control cu caracter permanent, în baza legislației specifice din domeniul comercializării legumelor și fructelor proaspete....

Festivalul Ținutului Vinului – Vin din Prahova

Joi, 25 mai 2023, ministrul Petre Daea, alături de secretarul de stat Ion Găman și de directorul DGPIAC Amelia...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole