19.2 C
București
miercuri, 7 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriMMAP: Contract de 6 milioane lei pentru înfiinţarea unei suprafeţe de pădure...

MMAP: Contract de 6 milioane lei pentru înfiinţarea unei suprafeţe de pădure de 82,3 hectare prin PNRR

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a semnat primul contract de finanţare aferent Campaniei Naţionale de Împăduriri 2022-2026, finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat vineri instituţia.

„Este vorba despre un buget în valoare de 6 milioane lei, pentru înfiinţarea unei suprafeţe de pădure de 82,3 hectare. Pe această suprafaţă vor fi plantaţi puieţi forestieri de salcâm şi stejar, începând chiar din această primăvară”, arată ministerul într-o postare pe Facebook.

Pe lângă finanţarea pentru plantaţia propriu-zisă, acoperită integral din fondurile PNRR, beneficiarul va primi suplimentar, pentru o perioadă de 20 de ani, prima de sechestrare de carbon în valoare de 456 euro/an/ha.

„Semnarea acestui prim contract reprezintă un moment simbolic pentru noi, deoarece marchează practic începutul celui mai ambiţios proiect pentru creşterea suprafeţei de pădure, realizat vreodată în România. Avem deja în analiză solicitări pentru câteva mii de hectare, iar numărul doritorilor creşte în fiecare zi.

Sunt optimist că ne vom atinge obiectivele şi că, la sfârşitul anului 2026, România va beneficia de 56.000 de hectare de pădure nouă. Acţiunile de împădurire pot începe imediat după semnarea contractelor, aşa că ne vedem la plantare”, a declarat ministrul Barna Tanczos.

Măsura din PNRR – Investiţii în noi suprafeţe ocupate de păduri inclusiv în păduri urbane şi reîmpăduriri – are un buget de 730 milioane de euro şi vizează realizarea a 56.000 ha de noi păduri şi suprafeţe cu vegetaţie forestieră în zonele vulnerabile la schimbările climatice, cel puţin 90 de pepiniere operaţionale noi şi renovate, precum şi suprafeţe noi de păduri urbane.

În vederea implementării cât mai eficiente a schemei, a fost creată aplicaţia informatică „Program de gestionare a împăduriri PNRR”, care poate fi accesată de toţi cei interesaţi consultând acest link.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›
  • Citește despre ->
  • MMAP

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ministrul Mediului: Legislaţia europeană nu poate deveni o povară de nesuportat pentru fermieri

Trebuie să creăm o legislaţie de mediu echilibrată şi...
‹ adv ›

Procedura de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice – aprobată de Guvern

Metodologia de derulare a procedurii de evaluare de mediu pentru amenajamentele silvice a fost aprobată, miercuri, de Guvern, la...

MMAP: Buget de 100 de milioane de euro pentru apel de proiecte destinat refacerii suprafeţelor forestiere afectate

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă lansarea apelului de proiecte destinat refacerii suprafeţelor forestiere afectate, cu un buget...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole