12.8 C
București
luni, 22 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMăsuri pentru implementarea fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală

Măsuri pentru implementarea fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală

Executivul a aprobat în şedinţa de joi măsuri pentru implementarea fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, informează Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Astăzi, 5 august 2021, a fost aprobată în şedinţa de Guvern o Hotărâre ce modifică şi completează Hotărârea Guvernului nr. 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) cofinanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, pentru a răspunde cerinţelor specifice perioadei de tranziţie 2021-2022”, se menţionează într-un comunicat al MADR.

Potrivit sursei citate, adoptarea acestui act normativ face posibilă derularea demersurilor necesare lansării sesiunilor măsurilor din PNDR aferente perioadei de tranziţie 2021-2022, măsuri a căror implementare este vizată de modificările din hotărârea adoptată.

„Aprobarea prezentului act normativ permite derularea paşilor procedurali necesari lansării măsurilor, respectiv aprobarea ghidurilor solicitantului şi procedurilor aferente”, se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii MADR susţin că principalele modificări şi completări cuprinse în actul normativ vizează, printre altele, reglementarea depunerii proiectelor din cadrul apelurilor măsurilor aferente perioadei de tranziţie precum şi perioada maximă de implementare în conformitate cu prevederile privind eligibilitatea cheltuielilor, respectiv decembrie 2025. 

Sursa foto: agrisudgn.com

  • Citește despre ->
  • MADR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie, în cadrul vizitelor în Qatar şi EAU

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor...
‹ adv ›

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) nu produce o creştere a...

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole