9.2 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR, mandatat să poarte negocieri pentru menținerea activității fabricii de zahăr de...

MADR, mandatat să poarte negocieri pentru menținerea activității fabricii de zahăr de la Luduș

În Ședința Guvernului din 4 mai 2022, a fost aprobat un Memorandum prin care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este mandatat în demararea negocierilor pentru menținerea activității fabricii de zahăr de la Luduș – SC TEREOS RO SA.

Mandatarea are loc în contextul deciziei Grupului Tereos, care deţine una dintre ultimele două fabrici de procesare a zahărului din sfeclă din România, de a închide fabrica situată în Luduș, județul Mureș, ce funcționează de peste 60 de ani.

În contextul geo-politic actual, menținerea în activitate a fabricii de zahăr de la Luduș – SC TEREOS RO SA ar asigura susținerea cultivatorilor de sfeclă de zahăr arondați, păstrarea locurilor de muncă pentru salariații fabricii, menținerea unei concurențe pe piața internă a zahărului, precum și preîntâmpinarea unor dezechilibre în balanța comercială.

Reamintim că, în urma anunțului de închidere a fabricii de zahăr SC Tereos RO SA, conducerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a inițiat discuții cu Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, cu Patronatul Zahărului și cu reprezentanții conducerii fabricii SC Tereos RO SA pe această temă.

De asemenea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a adresat o scrisoare omologului său din Franța, Julien Denormandie, cu privire la  identificarea soluțiilor pentru menținerea integrității fabricii de la Luduș în vederea continuării activității.

Până în anul 2021, zahărul obținut din sfecla de zahăr cultivată în România a asigurat aproximativ 25% din necesarul de consum intern de 500.000 tone zahăr/an.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Barbu: Au fost puse bazele unor proiecte majore de investiţii în zootehnie, în cadrul vizitelor în Qatar şi EAU

Potenţialul uriaş al agriculturii româneşti a fost prezentat oficialilor...
‹ adv ›

MADR: Tehnologia rachetelor antigrindină nu produce o creştere a emisiilor de poluanţi în aer, apă sau sol

Exploatarea infrastructurii operaţionale din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP) nu produce o creştere a...

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangalița pentru anul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole