15.3 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleInvestiţie de aproape două milioane de lei într-o nouă platformă de depozitare...

Investiţie de aproape două milioane de lei într-o nouă platformă de depozitare a gunoiului de grajd, în comuna Stăneşti

Fermierii din comuna Stăneşti, judeţul Giurgiu, au la dispoziţie o platformă de depozitare a gunoiului de grajd, în urma unei investiţii de aproape două milioane de lei, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Noua platformă are o capacitate de 2.403 mc/an, iar compostul rezultat (mraniţa) va putea fi valorificat prin vânzare, împrăştiere pe terenurile agricole sau, în funcţie de contractul încheiat cu fermierii, va putea fi returnat acestora pentru uz propriu.

În plus, echipamentele primite (un tractor, două remorci, un încărcător frontal, o maşină de împrăştiat compostul şi o cisternă vidanjă) vor asigura un management corect în vederea colectării, manevrării, compostării şi a împrăştierii gunoiului de grajd.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.989.391 lei, din care MMAP a asigurat peste 1.868.038 de lei, iar autoritatea locală a contribuit cu aproximativ 121.353 de lei.

Exploatarea efectivă a platformei va fi stabilită prin Hotărâre a Consiliului Local, precizează ministerul de resort.

Comuna Săneşti se alătură localităţilor Colibaşi şi Schitu, din judeţul Giurgiu, care au beneficiat de investiţii similare, asigurându-se astfel condiţiile necesare pentru depozitarea corectă şi avantajoasă a bălegarului, conform Codului de Bune Practici Agricole.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitraţi, prin care se urmăreşte reducerea poluării cu nutrienţi din surse agricole. Aflat în faza a doua, de finanţare adiţională, proiectul va finanţa peste 80 de comunităţi locale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Investiţie de peste 1,65 milioane lei pentru o platformă de colectare a gunoiului de grajd deschisă în comuna Corneşti

Locuitorii din comuna clujeană Corneşti beneficiază de o platformă de colectare a gunoiului de grajd, printr-o investiţie de peste...

Noi capacităţi de stocare a gunoiului de grajd pentru prevenirea poluării apei cu nitraţi în Ruginoasa, judeţul Iaşi

Locuitorii din comuna Ruginoasa, judeţul Iaşi, au la dispoziţie propria platformă comunală de depozitare şi gospodărire a gunoiului de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole