7.3 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriInvestiţie de aproape două milioane de lei într-o nouă platformă de depozitare...

Investiţie de aproape două milioane de lei într-o nouă platformă de depozitare a gunoiului de grajd, în comuna Stăneşti

Fermierii din comuna Stăneşti, judeţul Giurgiu, au la dispoziţie o platformă de depozitare a gunoiului de grajd, în urma unei investiţii de aproape două milioane de lei, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Noua platformă are o capacitate de 2.403 mc/an, iar compostul rezultat (mraniţa) va putea fi valorificat prin vânzare, împrăştiere pe terenurile agricole sau, în funcţie de contractul încheiat cu fermierii, va putea fi returnat acestora pentru uz propriu.

În plus, echipamentele primite (un tractor, două remorci, un încărcător frontal, o maşină de împrăştiat compostul şi o cisternă vidanjă) vor asigura un management corect în vederea colectării, manevrării, compostării şi a împrăştierii gunoiului de grajd.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.989.391 lei, din care MMAP a asigurat peste 1.868.038 de lei, iar autoritatea locală a contribuit cu aproximativ 121.353 de lei.

Exploatarea efectivă a platformei va fi stabilită prin Hotărâre a Consiliului Local, precizează ministerul de resort.

Comuna Săneşti se alătură localităţilor Colibaşi şi Schitu, din judeţul Giurgiu, care au beneficiat de investiţii similare, asigurându-se astfel condiţiile necesare pentru depozitarea corectă şi avantajoasă a bălegarului, conform Codului de Bune Practici Agricole.

Proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” este parte a demersurilor Guvernului României de asigurare a implementării Directivei Nitraţi, prin care se urmăreşte reducerea poluării cu nutrienţi din surse agricole. Aflat în faza a doua, de finanţare adiţională, proiectul va finanţa peste 80 de comunităţi locale.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Rațe mute (leșești) – rasă valoroasă pentru carne

Rațele mute sau leșești sunt crescute pentru producția de...

Plum pox sau vărsatul prunelor – ce facem cu pomii bolnavi

Plum pox sau vărsatul prunelor (Prunus virus) este o boală întâlnită frecvent în toate plantaţiile de prun, cais și...

Diareea și balonarea la iepuri. Cauze, tratament

Diareea nespecifică la iepuri poate fi provocată de factori stresanți sau alimentația neigienică și dezechilibrată. Unul dintre motive ar putea...

Boala hemoragică a iepurilor – maladie contagioasă

Boala hemoragică a iepurilor este o boală infectocontagioasă, specifică iepurilor, cu evoluție acută (rapidă), caracterizată printr-un sindrom hemoragic însoțit...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate