19.7 C
București
vineri, 9 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriGrindeanu: Am aprobat noi investiţii pentru creşterea capacităţii de operare a Porturilor...

Grindeanu: Am aprobat noi investiţii pentru creşterea capacităţii de operare a Porturilor Constanţa si Galaţi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunţat că Executivul a aprobat miercuri noi investiţii pentru creşterea capacităţii de operare a Porturilor Constanţa şi Galaţi, în valoare de 780,256 milioane de lei.

„Am aprobat, astăzi, în Guvern, noi investiţii pentru creşterea capacităţii de operare a Porturilor Constanţa şi Galaţi! Mai exact, indicatorii tehnico – economici necesari construcţiei unei platforme multimodale în Portul Galaţi care va asigura mult mai eficient conexiunea pe reţeaua centrală pan-europeană Rhin-Dunăre. Va fi construit un cheu vertical pe o lungime de 868 de metri, vor fi suplimentate suprafeţele portuare şi vor fi modernizate zonele de acces rutier şi feroviar”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, valoarea actualizată a investiţiei este de 780,256 milioane de lei, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene (CEF şi POIM), fonduri de la bugetul de stat, sume din bugetul CN APDM SA Galaţi şi surse proprii ale unor partenerilor privaţi.

Ministrul Transporturilor a subliniat că întregul proiect trebuie finalizat în 40 de luni.

„Al doilea act normativ este necesar continuării lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa. Prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici se asigură sumele necesare unor investiţii care duce la creşterea fluxurilor de marfă şi transferarea acestora mult mai eficient de la modul de transport maritim la modurile de transport terestre”, a punctat ministrul.

Astfel, va creşte atât capacitatea de operare a Portului Constanţa, cât şi importanţa acestuia pentru aprovizionarea altor zone.

„Pe lângă modernizarea reţelei feroviare, proiectul prevede şi lucrări de consolidare care vor mări suprafeţele şi vor optimiza activităţile de manevră. Investiţiile au o valoare de 5,355 miliarde de lei şi trebuie finalizate în 48 luni”, a adăugat Grindeanu.

El a subliniat că finanţarea este asigurată prin fonduri europene, prin sume alocate Ministerului Transporturilor din bugetul de stat şi din venituri proprii ale CFR SA.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

CFR SA lansează programul de modernizare a Portului Constanţa

Documentaţia de atribuire pentru modernizarea infrastructurii feroviare din Portul...
‹ adv ›

Constanţa a urcat puternic în topul celor mai importante porturi din UE în 2021

Portul Constanţa a avut anul trecut cea mai puternică creştere în clasamentul principalelor 20 de porturi europene, urcând de...

Constanţa este într-o cursă contra cronometru pentru a livra cerealele din Ucraina pe pieţele mondiale

Forţată să intre de urgenţă în acţiunea de blocare a porturilor ucrainene de către Rusia, România este într-o cursă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole