30.7 C
București
miercuri, 12 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFocar uriaș de pestă porcină la cel mai mare producător din România!...

Focar uriaș de pestă porcină la cel mai mare producător din România! 20.000 de animale vor fi sacrificate

Un nou focar de pestă porcină a fost descoperit la cel mai mare producător de carne de porc din România. 20.000 de animale vor fi sacrificate, în Timiș. Același producător a avut probleme și luna trecută, tot din cauza virusului. 

Cel mai mare producător de carne de porc din România are din nou probleme. După ce luna trecută 40.000 de animale au fost ucise din cauza pestei porcine, acum, virusul a reapărut în altă fermă, la doar câțiva kilometri distanță.

Pe o rază de 3 kilometri în jurul acestei ferme comerțul cu carne de porc este strict interzis. De asemenea, pe o rază de 10 kilometri care include 9 localități din județ, comerțul cu carne de porc, dar și transportul acesteia este strict supravegheat de oamenii legii, dar și de autoritățile sanitar veterinare.

Vestea a ajuns repede pe ulițele localității Pădureni, care este situată foarte aproape de fermă. Oamenii se tem că virusul va ajunge și în gospodăriile lor.

Autoritățile locale au început o anchetă în acest caz și spun că de vină pentru răspândirea virusului în județ ar fi tot oamenii. 5 focare active sunt în acest moment în Timiș.

Potrivit ultimelor date INS, în țara noastră sunt crescuți în ferme, dar și în gospodării, peste 3 milioane de porci, în scădere cu aproape 6% față de anul trecut.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Germania confirmă noi cazuri de pestă porcină africană

Un caz de pestă porcină africană (ASF) a fost...
‹ adv ›

Buzău: Focar de pestă porcină africană într-o fermă cu aproximativ 3.000 de animale

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău a declarat focar de pestă porcină africană într-o fermă din judeţ...

Bihor: Cinci focare noi de PPA la porcii domestici înregistrate în ultima lună în judeţ, a anunţat DSVSA

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor a informat, luni, că în ultima lună în judeţ au fost...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole