17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGermania cere interzicerea uciderii puilor masculi din fermele de găini ouătoare în...

Germania cere interzicerea uciderii puilor masculi din fermele de găini ouătoare în UE – reacția CE

Uciderea puilor masculi în fermele de găini ouătoare este deja interzisă în Germania, iar acum se solicită o interdicție la nivelul UE privind uciderea puilor. Acest lucru ar putea economisi energie, dar are alte avantaje pentru industria germană a păsărilor de fermă?

Uciderea puilor masculi din linii de găini ouătoare va fi interzisă în UE. Aceasta este cererea din partea unui total de nouă state membre ale Uniunii Europene (UE), conduse de Germania și Franța.

Pe lângă cele două țări, potrivit Agrarheute, au semnat declarația și Belgia, Finlanda, Irlanda, Luxemburg, Austria, Portugalia și Cipru.

Țările sunt preocupate de restabilirea egalității competitive în cadrul UE. Crescătorii de păsări din țări precum Germania, unde interdicția se aplică deja, suferă în prezent de dezavantaje economice.

Prin urmare, reclamanții solicită includerea unei interdicții la nivelul UE privind uciderea sistematică a puilor masculi în propunerile legislative privind bunăstarea animalelor. Acestea sunt anunțate pentru 2023.

Potrivit reclamanților, UE ar satisface astfel și cerințele consumatorilor pentru o mai bună bunăstare a animalelor. Practici precum uciderea puiului nu ar mai fi tolerate de majoritatea consumatorilor.

Propunerea a fost în general bine primită de ceilalți miniștri ai agriculturii din UE. Dar mai întâi doresc clarificări cu privire la posibilele consecințe economice ale unei interdicții la nivelul UE privind uciderea puilor masculi din liniile de găini ouătoare. Prin urmare, aceștia au cerut Comisiei să prezinte o evaluare a impactului în timp util.

Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a subliniat că nu există o justificare morală pentru uciderea puilor. În plus, costurile mai mari ale energiei ar putea însemna o motivație economică pentru o interdicție.

În mod ideal, dacă determinarea genului ar fi efectuată înainte de incubare, costurile ar putea fi economisite în același timp. Fără a oferi detalii, Kyriakides a confirmat că agenția ei va prezenta o propunere legislativă în anul viitor.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Comisia pentru agricultură a Parlamentului European a aprobat pachetul de flexibilizare PAC

Victorie importantă pentru fermierii europeni: Comisia de Agricultură a Parlamentului European...
‹ adv ›

Cărăbușul de mai – daune și metode biologice de combatere

Cărăbușul de mai (Melolontha melolontha) este o insectă frecvent întâlnită în regiunea noastră. Aceasta este răspândită pe diverse specii...

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat, fiind primul ca suprafaţa agricolă, cu 693.034 hectare,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole