17.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriG7 vrea să se impună două plafoane de preț pentru produsele petroliere...

G7 vrea să se impună două plafoane de preț pentru produsele petroliere rusești

Grupului celor Şapte (G7) va încerca în februarie să stabilească două plafoane de preţ pentru produsele rafinate ruseşti, unul pentru produsele comercializate cu preţuri mai mari faţă de ţiţei şi celălalt pentru cele care se tranzacţionează cu reducere, a spus un oficial G7, citat de Reuters.

G7, care este formată din Canada, Japonia, Statele Unite, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie plus Uniunea Europeană, a introdus un plafon de 60 de dolari pe baril pentru ţiţeiul rusesc, începând cu 5 decembrie, pe lângă embargoul UE asupra importurilor de petrol rusesc lovrat pe mare.

Din 5 februarie, coaliţia va impune şi plafoane de preţ pentru produsele ruseşti, cum ar fi motorina, kerosenul şi păcura, pentru a reduce şi mai mult veniturile Moscovei din exporturile de energie şi capacitatea sa de a finanţa invazia Ucrainei.

Dar plafonarea preţurilor produselor petroliere ruseşti este mai complicată decât stabilirea unei limite de preţ numai pentru ţiţei, deoarece există multe produse petroliere şi preţul acestora depinde adesea de locul în care sunt cumpărate, mai degrabă decât de locul unde sunt produse, a spus oficialul, cerând să nu fie numit.

Dând exemplul motorinei şi kerosenului, care au tendinţa de a se tranzacţiona la un preţ superior ţiţeiului, în timp ce păcura se vinde de obicei cu o reducere, sursa a spus că acesta este motivul pentru care G7 ia în considerare două plafoane de preţ.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Rusia susţine că nu sunt necesare noi reduceri ale producţiei de petrol în cadrul grupului OPEC+

Grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol...
‹ adv ›

OPEC îşi menţine estimările privind consumul mondial de petrol, dar le reduce în cazul Europei

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) menţine nemodificate estimările privind consumul mondial de petrol în 2023, la circa 101,9...

Preţul petrolului a crescut cu 4 dolari pe baril după ce OPEC+ a anunțat că reduce producția

Preţul barilului de petrol a crescut luni, după ce Arabia Saudită şi alţi mari producători de petrol din cadrul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole