14.7 C
București
miercuri, 29 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleG7 vrea să se impună două plafoane de preț pentru produsele petroliere...

G7 vrea să se impună două plafoane de preț pentru produsele petroliere rusești

Grupului celor Şapte (G7) va încerca în februarie să stabilească două plafoane de preţ pentru produsele rafinate ruseşti, unul pentru produsele comercializate cu preţuri mai mari faţă de ţiţei şi celălalt pentru cele care se tranzacţionează cu reducere, a spus un oficial G7, citat de Reuters.

G7, care este formată din Canada, Japonia, Statele Unite, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie plus Uniunea Europeană, a introdus un plafon de 60 de dolari pe baril pentru ţiţeiul rusesc, începând cu 5 decembrie, pe lângă embargoul UE asupra importurilor de petrol rusesc lovrat pe mare.

Din 5 februarie, coaliţia va impune şi plafoane de preţ pentru produsele ruseşti, cum ar fi motorina, kerosenul şi păcura, pentru a reduce şi mai mult veniturile Moscovei din exporturile de energie şi capacitatea sa de a finanţa invazia Ucrainei.

Dar plafonarea preţurilor produselor petroliere ruseşti este mai complicată decât stabilirea unei limite de preţ numai pentru ţiţei, deoarece există multe produse petroliere şi preţul acestora depinde adesea de locul în care sunt cumpărate, mai degrabă decât de locul unde sunt produse, a spus oficialul, cerând să nu fie numit.

Dând exemplul motorinei şi kerosenului, care au tendinţa de a se tranzacţiona la un preţ superior ţiţeiului, în timp ce păcura se vinde de obicei cu o reducere, sursa a spus că acesta este motivul pentru care G7 ia în considerare două plafoane de preţ.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Eurostat: România este al treilea mare producător de petrol din UE

Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană...
‹ adv ›

Reuters: Cotaţia petrolului continuă să crească, în contextul tensiunilor geopolitice

Preţul petrolului a crescut miercuri cu peste 3%, iar avansul a continuat joi, deoarece escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu...

IEA: Piaţa petrolului va înregistra excedent anul viitor, chiar dacă OPEC+ extinde actualele reduceri de producţie

Piaţa mondială a petrolului va înregistra un uşor excedent anul viitor, chiar dacă statele OPEC+ îşi extind reducerile de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole