8.7 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAjutoare Naționale Tranzitorii: Câți bani vor fi oferiți fermierilor

Ajutoare Naționale Tranzitorii: Câți bani vor fi oferiți fermierilor

Plafoanele Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, speciile ovine – caprine şi bovine, pentru anul de cerere 2020 au fost aprobate joi de Executiv, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Valoarea totală a plafonului alocat ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, speciile ovine şi caprine, este de 63,45 milioane de euro, respectiv 309,161 milioane de lei, fondurile fiind asigurate din bugetul MADR pe anul 2021.

Plafoanele ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal, în sumă de 43,974 milioane de euro, sunt repartizate astfel: 42,527 milioane de euro pentru culturile amplasate pe teren arabil; 2,742 milioane de euro pentru in pentru fibră şi cânepă pentru fibră; 646.827 euro pentru tutun; 41.879 euro pentru hamei; 755.567 euro pentru sfeclă de zahăr.

De asemenea, sectorul zootehnic beneficiază de un plafon pentru speciile ovine şi caprine în sumă de 19,475 milioane de euro.

„Cuantumurile per unitate de măsură se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor stabilite prin actul normativ la numărul total de hectare/efectivele eligibile pentru anul 2020 corespunzătoare fiecărui ANT”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, se estimează că aproximativ 622.000 de fermieri care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate vor beneficia de cel puţin un sprijin prin ANT.

Tot joi, Guvernul a aprobat plafoanele Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, în limita sumei de 1,758 milioane de euro, respectiv 8,567 milioane de lei.

Din fondurile totale alocate, 445.128 euro vor merge pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte, iar diferenţa de 1,313 milioane de euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne.

„Cuantumul per unitatea de măsură al ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin raportarea plafoanelor menţionate anterior la cantităţile de lapte livrate şi/sau vândute direct eligibile şi la efectivele de bovine eligibile”, menţionează MADR.

Resursele financiare se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii pentru anul 2021.

Potrivit sursei citate, plăţile pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, se realizează în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

De ce mor puii broiler – 5 cauze frecvente și cum le evităm

Puii broiler fac parte din tipul de pasări crescute...
‹ adv ›

Cu ce hrănim puii de o zi și cum îi îngrijim la început

Fiecare crescător de păsări începător care a hotărât să-și înființeze propria gospodărie, speră să obțină un efectiv puternic și...

Rațe Alergătoare Indiene – imagini, avantaje, întreținere

Rasa de rațe Alergătoare Indiene este una dintre cele mai ușor de recunoscut și a fost întotdeauna populară datorită...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole