13.7 C
București
sâmbătă, 6 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFermierii polonezi protestează din nou: Exportul de cereale din Ucraina „prăbușește prețurile”...

Fermierii polonezi protestează din nou: Exportul de cereale din Ucraina „prăbușește prețurile” produselor lor

Fermierii polonezi, din nou, se opun exportului de cereale ucrainene în Polonia, spunând că acestea afectează grav prețurile lor.

Potrivit presei locale, fermierii polonezi din grupul AgroUnia și-au reînnoit protestele în această săptămână. Cel mai mare protest a început pe 17 ianuarie la Chelm, acesta ar fi trebuit să se încheie astăzi, 19 ianuarie.

Aproximativ 500 de tractoare au fost aduse în oraș. Unii fermieri s-au întors acasă noaptea și s-au reîntors dimineața. În timpul protestului, traficul camioanelor de-a lungul traseului 12 de la Chelm până la punctul de control Dorohusk a fost oprit.

„Nu ne opunem ca cerealele ucrainene să fie transportate prin Polonia. Dar ministrul a spus în mai și vară că aceste cereale nu vor fi descărcate aici, că Polonia va fi doar o țară de tranzit. Și se dovedește că 80% se vinde aici. Vedem o scădere semnificativă a prețurilor cerealelor și nu există nicio modalitate profitabilă pentru fermierii polonezi de a-și vinde cerealele”, a declarat liderul asociației AgroUnia Michal Kolodziejczak.

În seara zilei de 18 ianuarie fermierii urmau să aibă o întâlnire cu ministrul agriculturii.

După cum s-a raportat, Comisia Europeană încearcă să liniștească fermierii din Polonia și România, unde au existat nemulțumiri în rândul fermierilor din cauza cerealelor ucrainene.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Hunedoara: Peste 17.500 de fermieri sunt aşteptaţi să depună cereri de plată la APIA

Peste 17.500 de fermieri sunt aşteptaţi să depună cereri de plată la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură...

Preşedintele ACA: Valorificarea produselor apicole în ultimii doi ani a cunoscut o scădere drastică

Valorificarea produselor apicole a cunoscut în ultimii doi ani o scădere drastică, în condiţiile în care costurile de producţie...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole