27 C
București
miercuri, 31 mai, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriFermierii polonezi protestează din nou: Exportul de cereale din Ucraina „prăbușește prețurile”...

Fermierii polonezi protestează din nou: Exportul de cereale din Ucraina „prăbușește prețurile” produselor lor

Fermierii polonezi, din nou, se opun exportului de cereale ucrainene în Polonia, spunând că acestea afectează grav prețurile lor.

Potrivit presei locale, fermierii polonezi din grupul AgroUnia și-au reînnoit protestele în această săptămână. Cel mai mare protest a început pe 17 ianuarie la Chelm, acesta ar fi trebuit să se încheie astăzi, 19 ianuarie.

Aproximativ 500 de tractoare au fost aduse în oraș. Unii fermieri s-au întors acasă noaptea și s-au reîntors dimineața. În timpul protestului, traficul camioanelor de-a lungul traseului 12 de la Chelm până la punctul de control Dorohusk a fost oprit.

„Nu ne opunem ca cerealele ucrainene să fie transportate prin Polonia. Dar ministrul a spus în mai și vară că aceste cereale nu vor fi descărcate aici, că Polonia va fi doar o țară de tranzit. Și se dovedește că 80% se vinde aici. Vedem o scădere semnificativă a prețurilor cerealelor și nu există nicio modalitate profitabilă pentru fermierii polonezi de a-și vinde cerealele”, a declarat liderul asociației AgroUnia Michal Kolodziejczak.

În seara zilei de 18 ianuarie fermierii urmau să aibă o întâlnire cu ministrul agriculturii.

După cum s-a raportat, Comisia Europeană încearcă să liniștească fermierii din Polonia și România, unde au existat nemulțumiri în rândul fermierilor din cauza cerealelor ucrainene.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

UE îmbunătăţeşte previziunile privind recolta de cereale în Franţa şi România

Comisia Europeană a îmbunătăţit estimările privind recoltele de grâu...
‹ adv ›

AAC: Fermierii vor fi dezavantajaţi dacă proiectul de OUG privind ajutorul pentru secetă va fi aprobat în forma propusă

Fermierii vor fi dezavantajaţi dacă proiectul de OUG privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru producătorii agricoli...

Azomureș şi-a reluat parţial activitatea de producţie

Combinatul Azomureș din Târgu Mureș a reluat, parțial, producția de îngrășăminte. „Am reluat parțial producția de îngrășăminte. Aproximativ 10%...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole