20.7 C
București
joi, 11 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleElectrica Furnizare realizează un proiect de construcţie la cheie a unei centrale...

Electrica Furnizare realizează un proiect de construcţie la cheie a unei centrale electrice fotovoltaice de 0,2 MW

Electrica Furnizare realizează un proiect de construcţie la cheie a unei centrale electrice fotovoltaice de 0,2 MW pentru Fermador din Iaşi, companie cu capital 100% românesc, unul dintre liderii locali ai industriei de carne de pui.

Soluţia fotovoltaică la cheie va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 53 de tone pe an.

Potrivit companiei, Electrica Furnizare continuă să îşi consolideze şi în anul 2023 poziţia în piaţa serviciilor şi soluţiilor energetice prin demararea unui nou parteneriat cu Fermador, companie cu capital 100% românesc ce deţine ferme de creştere a păsărilor, o fabrică de nutreţuri combinate, un abator şi o staţie de incubaţie de ultimă generaţie, cât şi o reţea de 21 de magazine.

„Electrica Furnizare continuă extinderea parteneriatelor în piaţa soluţiilor şi serviciilor energetice pentru dezvoltarea sustenabilă a tuturor industriilor din România, fiind preocupată de susţinerea tranziţiei către energia axată pe sursele regenerabile care implică emisii reduse de carbon. Dezvoltarea parteneriatului cu Fermador şi în zona soluţiilor energetice, prin iniţierea unui proiect la cheie care implică şi obţinerea calităţii certificate de prosumator, reprezintă modelul de colaborare pe care Electrica Furnizare îl promovează în relaţie cu partenerii de afaceri: furnizare de energie electrică, gaze naturale şi soluţii energetice”, a declarat Iulian Matei, directorul Departamentului Clienţi Cheie Electrica Furnizare.

Montarea celor 384 de module fotovoltaice de 540 Wp se va realiza pe acoperişul fermei Fermador din Henci, puterea total instalată fiind de 0,2 MW.

„La Fermador, avem grijă de calitatea puiului, începând cu producţia de ouă de incubaţie, producţia de pui de o zi în staţia de incubaţie, continuând cu fermele de creştere, prin producerea hranei şi printr-o abatorizare cu tehnologie de ultimă generaţie, un transport rapid şi sigur şi o reţea extinsă de magazine. De peste două decenii avem grijă ca masa în familie a clienţilor noştri să fie mai mult decât un moment frumos cu cei dragi. Tranziţia către energie verde, grija faţă de mediul înconjurător şi, nu în ultimul rând, creşterea eficienţei energetice reprezintă preocupări constante ale companiei noastre. Astfel, continuăm aceste investiţii prin implementarea unui proiect fotovoltaic la cheie, împreună cu Electrica Furnizare, fiind mulţumiţi de colaborarea avută de-a lungul timpului cu partenerul nostru”, a declarat Cătălin Mihalache, director general Fermador.

Electrica Furnizare oferă consultanţă la nivel naţional şi propune soluţii personalizate pentru toate segmentele de clienţi şi tipurile de industrie.

Compania a implementat cu succes numeroase proiecte care presupun livrarea de soluţii fotovoltaice la cheie pentru producerea energiei verzi la clienţii finali, cu sau fără introducere de energie în SEN, în funcţie de cerinţele partenerilor de afaceri.

Electrica Furnizare este aliniată astfel la strategia Grupului Electrica ce vizează contribuţia la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, în contextul Pactului Ecologic European.

Fermador este o companie cu capital 100% românesc, fiind una dintre afacerile de familie de succes din România, cu o experienţă de aproape 30 de ani în piaţa de profil.

Compania deţine o platformă de reproducţie cu staţie de incubaţie în Războieni-Iaşi, ferme de creştere a puilor de carne, abator modern, toate acestea având o capacitate corelată de 12 milioane pui pe an, fabrică de nutreţuri combinate de ultimă generaţie, reţea de distribuţie cât şi 21 de magazine proprii.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Germania: Producţia de energie eoliană a crescut semnificativ în 2023

Numărul turbinelor eoliene noi din Germania a crescut semnificativ...
‹ adv ›

IEA: Capacităţile de producţie a energiei regenerabile instalate în 2023 au crescut cu 50% comparativ cu 2022

Capacităţile de producţie a energiei regenerabile instalate în 2023 au crescut cu 50% comparativ cu 2022, a anunţat joi...

Reuters: Germania a instalat în 2023 capacităţi record de producţie a energiei fotovoltaice şi eoliene

Echipamentele de producţie a energiei fotovoltaice şi eoliene instalate în 2023 în Germania au atins un nivel record, însă...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole