20.8 C
București
joi, 23 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleFermierii polonezi protestează din nou: Exportul de cereale din Ucraina „prăbușește prețurile”...

Fermierii polonezi protestează din nou: Exportul de cereale din Ucraina „prăbușește prețurile” produselor lor

Fermierii polonezi, din nou, se opun exportului de cereale ucrainene în Polonia, spunând că acestea afectează grav prețurile lor.

Potrivit presei locale, fermierii polonezi din grupul AgroUnia și-au reînnoit protestele în această săptămână. Cel mai mare protest a început pe 17 ianuarie la Chelm, acesta ar fi trebuit să se încheie astăzi, 19 ianuarie.

Aproximativ 500 de tractoare au fost aduse în oraș. Unii fermieri s-au întors acasă noaptea și s-au reîntors dimineața. În timpul protestului, traficul camioanelor de-a lungul traseului 12 de la Chelm până la punctul de control Dorohusk a fost oprit.

„Nu ne opunem ca cerealele ucrainene să fie transportate prin Polonia. Dar ministrul a spus în mai și vară că aceste cereale nu vor fi descărcate aici, că Polonia va fi doar o țară de tranzit. Și se dovedește că 80% se vinde aici. Vedem o scădere semnificativă a prețurilor cerealelor și nu există nicio modalitate profitabilă pentru fermierii polonezi de a-și vinde cerealele”, a declarat liderul asociației AgroUnia Michal Kolodziejczak.

În seara zilei de 18 ianuarie fermierii urmau să aibă o întâlnire cu ministrul agriculturii.

După cum s-a raportat, Comisia Europeană încearcă să liniștească fermierii din Polonia și România, unde au existat nemulțumiri în rândul fermierilor din cauza cerealelor ucrainene.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Australia raportează un nou caz de gripă aviară la o fermă avicolă

Un nou caz de gripă aviară înalt patogenă a...
‹ adv ›

Pyxides, trei substanțe active consacrate într-o combinație unică

Porumbul este planta de cultură cea mai sensibilă și mai predispusă la infestările timpurii cu buruieni. Tehnica de semănat...

APIA: 7 iunie termenul limită de depunere a cererilor de plată aferentă Campaniei 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Bistriţa Năsăud reaminteşte faptul că termenul limită în care...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole