‹ adv ›
duminică, 5 februarie, 2023
-1 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriDepozitarea cerealelor în pericol de la 1 octombrie. Mii de firme notificate...

Depozitarea cerealelor în pericol de la 1 octombrie. Mii de firme notificate că li se taie gazele

După un an agricol dificil, multe companii din agricultură s-au trezit acum în pericol să rămână și fără gaze, chiar și așa la prețurile exorbitante care i-au adus în sapă de lemn pe mulți.

Un fermier cunoscut din Bacău, Laurențiu Baciu, susține că distribuitorul de gaz l-a anunțat că de la 1 octombrie îi reziliază contractul, iar în această situație se află și alte companii, inclusiv din alte sectoare.

„Acum vreo lună de zile am primit notificare de la funizorul de gaz că de la 1 octombrie reziliază contractul de gaz metan, deoarece nu mai poate să ne pună la dispoziție gaz.(…) Am căutat să luăm legătura cu ceilați furnizori de gaz care funcționează în România, dar toți au dat același răspuns, tot ce este în rezervă se păstrează pentru populație”, a declarat la Laurențiu Baciu.

El spune că din informațiile pe care le are ar fi vorba de circa 60.000 de firme din diverse sectoare, care mai mult ca sigur vor fi nevoite să-și închidă activitatea.

„Sigur nu vom muri de frig, ci de foame. Eu foloseam gazul pentru uscarea cerealelor”, a mai spus Baciu, care a adăugat că este foarte posibil ca în cazul cerealelor ce nu pot fi uscate acestea să fie pierdute.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a atras atenția încă din luna august că marile companii consumatoare de gaze naturale nu au contracte pentru volumele de care au nevoie începând cu luna octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru...

Utilizarea glifosatului în UE va fi prelungită până la 15 decembrie 2023

Utilizarea controversatului erbicid glifosat în Uniunea Europeană urmează să mai fie permisă încă un an, până la 15 decembrie...

Ciucă: Asigurăm sprijin pentru operatorii din industria de morărit, a uleiurilor și a produselor lactate

Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă prin care se asigură Ministerului Agriculturii granturi pentru sprijinul operatorilor din industria...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole