5.6 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDepozitarea cerealelor în pericol de la 1 octombrie. Mii de firme notificate...

Depozitarea cerealelor în pericol de la 1 octombrie. Mii de firme notificate că li se taie gazele

După un an agricol dificil, multe companii din agricultură s-au trezit acum în pericol să rămână și fără gaze, chiar și așa la prețurile exorbitante care i-au adus în sapă de lemn pe mulți.

Un fermier cunoscut din Bacău, Laurențiu Baciu, susține că distribuitorul de gaz l-a anunțat că de la 1 octombrie îi reziliază contractul, iar în această situație se află și alte companii, inclusiv din alte sectoare.

„Acum vreo lună de zile am primit notificare de la funizorul de gaz că de la 1 octombrie reziliază contractul de gaz metan, deoarece nu mai poate să ne pună la dispoziție gaz.(…) Am căutat să luăm legătura cu ceilați furnizori de gaz care funcționează în România, dar toți au dat același răspuns, tot ce este în rezervă se păstrează pentru populație”, a declarat la Laurențiu Baciu.

El spune că din informațiile pe care le are ar fi vorba de circa 60.000 de firme din diverse sectoare, care mai mult ca sigur vor fi nevoite să-și închidă activitatea.

„Sigur nu vom muri de frig, ci de foame. Eu foloseam gazul pentru uscarea cerealelor”, a mai spus Baciu, care a adăugat că este foarte posibil ca în cazul cerealelor ce nu pot fi uscate acestea să fie pierdute.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a atras atenția încă din luna august că marile companii consumatoare de gaze naturale nu au contracte pentru volumele de care au nevoie începând cu luna octombrie.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial...
‹ adv ›

Prahova: Agricultorii spun că situaţia grâului e critică din cauza secetei şi cer desfiinţarea sistemului antigrindină

Agricultorii din judeţul Prahova spun că, la această oră, situaţia culturilor de grâu este critică pe fondul secetei şi...

Vrancea: Zeci de fermieri au protestat împotriva sistemului antigrindină, cerând suspendarea tragerilor cu rachete

Zeci de fermieri s-au adunat luni, cu tractoarele din dotare, în faţa Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole