marți, 4 octombrie, 2022
12.8 C
București

-

HomepageȘtiriDepozitarea cerealelor în pericol de la 1 octombrie. Mii de firme notificate...

Depozitarea cerealelor în pericol de la 1 octombrie. Mii de firme notificate că li se taie gazele

După un an agricol dificil, multe companii din agricultură s-au trezit acum în pericol să rămână și fără gaze, chiar și așa la prețurile exorbitante care i-au adus în sapă de lemn pe mulți.

Un fermier cunoscut din Bacău, Laurențiu Baciu, susține că distribuitorul de gaz l-a anunțat că de la 1 octombrie îi reziliază contractul, iar în această situație se află și alte companii, inclusiv din alte sectoare.

„Acum vreo lună de zile am primit notificare de la funizorul de gaz că de la 1 octombrie reziliază contractul de gaz metan, deoarece nu mai poate să ne pună la dispoziție gaz.(…) Am căutat să luăm legătura cu ceilați furnizori de gaz care funcționează în România, dar toți au dat același răspuns, tot ce este în rezervă se păstrează pentru populație”, a declarat la Laurențiu Baciu.

El spune că din informațiile pe care le are ar fi vorba de circa 60.000 de firme din diverse sectoare, care mai mult ca sigur vor fi nevoite să-și închidă activitatea.

„Sigur nu vom muri de frig, ci de foame. Eu foloseam gazul pentru uscarea cerealelor”, a mai spus Baciu, care a adăugat că este foarte posibil ca în cazul cerealelor ce nu pot fi uscate acestea să fie pierdute.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a atras atenția încă din luna august că marile companii consumatoare de gaze naturale nu au contracte pentru volumele de care au nevoie începând cu luna octombrie.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Scheme de tratament contra bolilor la vița de vie

Tratamentele la vița de vie se realizează în dependență...

Piața agricolă mondială: Prețurile la grâu și porumb continuă să crească

Începutul lunii octombrie pe piața agricolă mondială este marcat de aceleași variații de prețuri bine cunoscute în ultima perioadă....

Consilier Daea: Foarte multă rapița OMG din Ucraina a ajuns la procesare și sunt probleme mari

Mărfurile agricole din Ucraina încep să creeze probleme în piață. Se întâmplă, însă, după ce Uniunea Europeană a deschis...

România are 12 mii de producători în sistem ecologic; suprafaţa ecologică – 2%

Piaţa produselor economice în România este afectată de confuzia a ceea ce înseamnă ecologic, a declarat, vineri, preşedintele Asociaţiei...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate