22.8 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriComisia Europeană autorizează două culturi modificate genetic destinate consumului uman şi animal

Comisia Europeană autorizează două culturi modificate genetic destinate consumului uman şi animal

Comisia Europeană a autorizat miercuri un soi de rapiţă modificată genetic şi totodată a reînnoit autorizaţia pentru un tip de soia modificată genetic destinată consumului uman şi animal, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Autorizaţia emisă de Comisia Europeană nu priveşte decât o utilizare pentru alimentaţia oamenilor şi animalelor şi nu autorizează cultivarea lor în Uniunea Europeană. Aceste culturi modificate genetic au făcut obiectul unei proceduri complete şi riguroase de evaluare, care garantează un nivel ridicat de protecţie a sănătăţii umane şi animale, precum şi a mediului înconjurător.

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a emis o evaluare ştiinţifică favorabilă şi a ajuns la concluzia că aceste organisme modificate genetice sunt la fel de sigure ca şi omoloagele lor convenţionale.

Autorizaţiile emise miercuri sunt valabile timp de zece ani şi orice produs fabricat pe baza acestor organisme modificate genetic va trebui să respecte regulile stricte de etichetare şi trasabilitate din Uniunea Europeană.

Statele europene au păreri împărţite faţă de organismele modificate genetic, chiar dacă acestea sunt cultivate pe scară largă în America şi Asia. În ultimii ani, în Uniunea Europeană doar patru OMG-uri au fost autorizate pentru cultură, însă doar unul singur mai este cultivat şi în prezent, soiul de porumb MON810, dezvoltat de compania americană Monsanto.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Consiliul UE a ajuns la un acord cu privire la noi norme pentru combaterea pescuitului excesiv

Consiliul UE a ajuns marţi la un acord provizoriu...
‹ adv ›

CE aprobă o schemă de 1 miliard de euro pentru a sprijini producătorii agricoli polonezi, în contextul războiului din Ucraina

Comisia Europeană a aprobat o schemă de suport în valoare de aproximativ 1 miliard de euro (4,7 miliarde PLN)...

Importurile de cereale: Bruxelles – criticat pentru abordarea netransparentă

Comisia Europeană a dezamorsat tensiunile legate de exporturile de cereale ucrainene, dar criticile se intensifică în legătură cu modul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole